HAK-İŞ’TEN TAKSİM ANITINA ÇELENK

30 Nisan 2016 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN TAKSİM ANITINA ÇELENK


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığında, İstanbul İl Temsilcisi ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan, Yönetici ve Üyelerinden oluşan temsili heyet ile Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenleri andı. Ardından Taksim Anıtı’na HAK-İŞ 1 Mayıs çelengi bırakıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 30 Nisan 2016 tarihinde, HAK-İŞ’in Sakarya’da gerçekleştireceği 1 Mayıs kutlamaları öncesinde Taksim’de bir dizi etkinlikte bulundu. Arslan ve beraberindekiler önce 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenlerin anısına kazancı yokuşuna karanfil bıraktı ardından Taksim anıtına çelenk bıraktı. Arslan, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

 

“39 yıl önce Taksim’de yaşanan katliamın failleri bulununcaya kadar HAK-İŞ olarak bunun takipçisi olacağız. Taksim’de yaşanan katliamı unutmadan, unutturmadan 1 Mayıs’ı kutlamaya devam edeceğiz. 1980 darbesinden sonra 1993 yılında Taksim Meydanı’na ilk çıkan Konfederasyon HAK-İŞ’tir. Bu yıl da 1 Mayıs’ı Sakarya’da işçilerimiz, emekçilerimizle kutlayacağız. Emekçilerin birlik ve dayanışma gününde çalışanlarımızın sorunlarını HAK-İŞ olarak alanlarda yüksek sesle haykıracağız. Ülkemizin bütün meydanları 1 Mayıs alanı olduğu anlayışını geliştirmeye çalışıyoruz. 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma gününü hem 1977 yılında burada kaybettiğimiz emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Onların yakınlarının acılarını bir kez daha paylaşıyoruz. Burada yaşanan katliamın faillerinin bulunmasını için de hükümete ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günümüz kutlu olsun. Bütün emekçilerimizin sorunlarının çözüldüğü kardeşliğimizi, dayanışmamızın öne çıktığı, terörün ve terörizmin yaşanmadığı yeni bir Türkiye diliyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu