ARSLAN, ESAM KONGRESİNE KATILDI

26 Mayıs 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, ESAM KONGRESİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ESAM) ‎bu yıl 25.sini düzenlediği ve "İslam Dünyası: Meseleler ve Çözümler" temasıyla toplanan Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.


Genel Başkanımız birlik ve beraberlik duygusunun içinde bulunduğumuz dönemde en çok ihtiyaç duyulan olgu olduğunu vurguladığı konuşmasında, gerçekleştirilen kongrenin İslâm dünyasının içerisinde bulunduğu sorunların çözümüne ışık tutmasını konusunda önem arz ettiğini vurguladı.


ARSLAN: KONGRE’NİN TEMASI ANLAMLI VE ÖNEMLİDİR


Kongrenin bu yılki konusunun “İslâm Dünyası Meseleler ve Çözümler” olarak seçilmesini anlamlı ve önemli bulduğunu ifade eden Arslan, “öncelikle bu girişimi başlatan Millî Görüş Lideri merhum Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ı rahmetle yâd etmenin bir borç olduğunu düşünüyorum. Çünkü O, Yavuz Sultan selim ve II. Abdulhamit Han’da sembolleşen “İslam Birliği” idealinin yüzyılımızdaki temsilcisi, tesis edicisi ve bu yola kendisini adamış misyon adamıydı. Siyasî tarihimize “Erbakan’ın 5 rüyası” olarak geçen “İslam Birliği”nin tesisine bugün her zamankinden daha fazla muhtacız” dedi.


“HAK-İŞ İSLAM DÜNYASININ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE SORUMLULUK ALMAYA HAZIR”


Temel ayağı bu topraklarda sabit olan ve adil bir dünya için “medeniyet inşası” yolunda ter ve emek sarfeden HAK-İŞ’in bu önemli kongreye çağrılmasından dolayı da teşekkürlerini arz eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  “çünkü adil bir dünyanın kurulması için 40 yıldır ter ve emek döken HAK-İŞ’in beslendiği fikri ve tarihi köklerin derinliği bizi İslâm dünyasının içerisinde bulunduğu büyük sorunların çözümünde sorumluluk almaya itiyor. Çünkü sorunlar ancak sorumlularca sorgulanır ve çözüme kavuşturulur. Biz, burada kendimizi böylesine büyük sorumluluklar üstlenen bir medeniyet emekçileri olarak görüyoruz.  Onun için de HAK-İŞ olarak, sadece ülkemizin emek dünyasına değil, Ortadoğu, Afrika, Balkanlar, Orta Asya, Uzak Doğu, Avrupa ve dünyanın neresinde bir mağdur, mazlum ve masum varsa onların gözyaşlarını dindirmek için borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Burada bulunuşumuzun bir anlamı da budur” dedi.


“İSLAM DÜNYASINDAKİ PARÇALANMIŞLIK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”


İslâm dünyasının sorunları olduğunu ancak, bunları çözecek irade, kudret, kaynak ve insan gücünün de var olduğu gerçeğinin altını çizen Arslan, kongrenin birlik ve beraberlik ruhunu arttırmaya, sorunları anlama ve çözüm üretme konusunda yeni bir akış açısı getireceğine olan inancını ifade etti.


Arslan, “gücümüzün de, imkânlarımızın da, zaaflarımızın da farkında olmak zorundayız. Çünkü ancak o zaman yapacağımız doğru teşhislere uygun doğru çözümler üretebiliriz. İslâm coğrafyası aynı zamanda iç çelişkileri de içerisinde barındırmaktadır. Bir tarafta müthiş yeraltı kaynaklarına sahip bir Arap ve Körfez coğrafyası, diğer tarafta sağlıklı bir bardak sudan bile yoksun Afrika Coğrafyası. Bu ve benzeri sosyo-ekonomik sorunlar bir tarafa, bunların da çözümü için, bütün sorunlarımızın başında, adeta sorun üretici sorun olarak karşımıza çıkan bir temel meselemiz var. Hepinizin de ittifak halinde altını çizeceğinize inandığımız o temel gerçek şudur: İslam Dünyası’nın içerisinde bulunduğu parçalanmışlık. Birlik ve bütünlük şuurunun olmaması! Emperyalizmin, bir akbaba sürüsü gibi İslâm dünyasına üşüştüğü ve yerin altındaki kaynaklara sahip olma adına, yerin üstündeki milyonlarca masumun kanını dökmekten çekinmeyen bir uluslararası koalisyonla karşı karşıyayız. Ayrıca tarihî ve yayılmacı Siyonizm’in sinsi ilerleyişinin de farkında olmalıyız. Bu koalisyona karşı tüm İslâm dünyasının her türlü lokal ihtilafları bir kenara bırakıp 2 milyara yaklaşan nüfusuyla birleşik bir küresel güç olarak ortaya çıkmalıdır.  Bugün tüm dünyanın İslâm’ın diriltici nefesine muhtaç olduğu bir zamanda, İslam Ülkeleri’nin kendi aralarındaki ittifak ve ittihadı sağlamalarının vakti gelmiş hatta geçmektedir. Tıpkı bir elin parmakları gibi, her parmağın bağlı olduğu kol gücü ve sıkıldığında oluşturduğu yumruk gibi tek bilek ve tek yürek halinde olmalıdır. Aslında bu kongremizdeki birlik, bunun göstergesidir, olmalıdır” dedi.


Sivil Toplum Örgütleri bağlamında, Müslüman Emek Örgütlerinin böylesine bir birlik oluşturması için, HAK-İŞ’in tüm etkinliklerinde bu yönde çabaların yoğunlaştırıldığını ve ortak çözüm yolları arandığının altını çizen Arslan, bu konuda herkesi sorumluluk almaya ve çözüm üretmeye davet etti.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mayıs 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu