KİK HEYETİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ZİYARET

26 Temmuz 2016 14:00, Haberler


KİK HEYETİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da aralarında bulunduğu, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyeti 25 Temmuz 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen görüşmede, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu yer aldı.

 

“Devletimizin ve meclisin yanındayız”

 

Görüşmenin ardından Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcileri adına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bir açıklama yaptı.

 

Ülke ve milletin çok büyük bir badire atlattığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ülkesine sahip çıkarken şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

 

AB Karma İstişare Komitesi'nin Türkiye kanadını oluşturan meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak FETÖ darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren milletin tamamı gibi darbenin karşısında durduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Hem milletimize hem üyelerimize demokrasiye sahip çıkma mesajını güçlü şekilde verdik. O günden bu yana sivil toplumun en büyük kuruluşları olarak devletimizin ve meclisin yanındayız” diye konuştu.

 

16 Temmuz'da TBMM Genel Kuruluna katıldıklarını, ardından 538 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle TBMM Başkanı ve siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu akşam da devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de bu süreçte yapılması gerekenleri, önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri sivil toplum kuruluşları olarak bizim üzerimize düşen görevleri istişare ettik” dedi.

 

“Türkiye demokrasisinin ve ekonomisinin gücünü hatırlattık”

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en büyük tehditlerden biri ile karşılaştığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Tarihimizdeki en olağanüstü dönemlerden birini yaşıyoruz. Bu süreçte, bizler de ilk andan itibaren devletimizin yanındayız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Özellikle yurt dışında büyük bir bilgi kirliliği var. Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilgili, mevcut durumla ilgili, Türkiye ekonomisi ile ilgili spekülatif haberler çıkmaktadır. Bu konuda STK'lar olarak daha aktif rol alacağız. Biz, zaten yurt dışındaki muhataplarımızla temasa çok önceden başlamıştık. Türkiye'de yaşananları net bir şekilde anlattık ve Türkiye demokrasisinin ve ekonomisinin gücünü hatırlattık. Bundan sonra da bu kapsamda çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin daha güçlü hale gelmesine katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Avrupa Birliğinin temel organları arasında yer alan Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi'ndeki muhataplarının darbeyi kınadıklarını ve bu konudaki talepleri doğrultusunda Türkiye halkıyla dayanışma içinde olduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu konudaki çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

 

Hisarcıklıoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit düşenler için de tüm Türkiye halkının duyarlılığına katkı sağlayacak bir çalışma içinde olacaklarını kaydetti.

 

AB-KİK Heyetinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinden sonraki açıklamaları için tıklayınız...

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu