SWTUF GENEL SEKRETERİ DARBEYE KARŞI TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

02 Ağustos 2016 14:00, Haberler


SWTUF GENEL SEKRETERİ DARBEYE KARŞI TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

 

Sudan İşçi Sendikalar Federasyonu (SWTUF) Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte 1 Ağustos 2016 tarihinde 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Şehitleri Meydanında platforma çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Türkiye olarak 15 Temmuz gecesi, darbeye karşı birlik olarak güçlü ve vatansever bir halk olunduğunun dünyaya gösterildiğini ifade eden Abdulgadir, “Ey meydanları dolduran muhteşem Türk halkı, ey tüm zalimleri ve hainleri bertaraf eden halk, ey tüm dünyaya ders veren halk, Sudan Cumhuriyeti'nden geldim. Sudan çalışanlarını temsilen buradayım, onların selam ve dualarını doğrudan iletmek için buradayım. Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi ileterek darbe karşısındaki onurlu duruşunuz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

 

"Ülkenizin Başı Dik Olması ve Gelişmenin Devam Etmesi İçin Daima Sizinle Birlikteyiz”

 

Sudan halkının her zaman Türkiye ve Türklerin yanında olduğunun altını çizen Abdulgadir, “Lideriniz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durdunuz ve anında Cumhurbaşkanınızın talimatını alır almaz tereddütsüz sokaklara ve meydanlara çıktınız. Vatan için gözünüzü kırpmadan tanklara karşı cesurca göğüs gerdiniz. Plan çok büyüktü, sizi tarih sayfasından silmeye, halkınız arasına fitne sokmaya çalıştılar. Ancak siz tek bir kişi için değil vatan için bu sınavdan başarılı bir şekilde çıktınız. Gerçekleştirdiğiniz bu zafer için sizi tebrik ediyorum. Lideriniz Recep Tayyip Erdoğan ve vatanınıza hayırlı olmasını diliyorum. Şunu unutmamalısınız ki biz sizi destekliyor ve dayanışmamızı sunuyoruz. Ülkenizin başı dik olması ve gelişmenin devam etmesi için daima sizinle birlikteyiz” dedi.

 

Sudan’ın Başkenti Hartum’da Türkiye’ye destek için HAK-İŞ temsilcileri ile bir miting düzenleneceğine vurgu yapan Abdulgadir, darbeye karşı Sudan halkının da Türkiye’den yana tavrını ortaya koyacağını dile getirdi.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu