ARSLAN, SUDAN’DA TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

10 Ağustos 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, SUDAN’DA TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF), tarafından FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek kapsamında  düzenlenen "Türk halkı ve Türk çalışanlarına destek ve dayanışma toplantısına " katıldı.

 

Arslan, 10 Ağustos 2016 tarihinde Sudan’da Türkiye'ye destek amacıyla gerçekleştirilen "Türk halkı ve Türk çalışanlarına destek ve dayanışma toplantısına" katıldı.

 

SWTUF üyesi yaklaşık 3.500 kişinin katılımıyla büyük bir kapalı salonda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'deki darbe girişimi kınandı. Türkiye ile ilgili bir sinevizyon gösterisi yapılan toplantıda, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere seçilmiş siyasetçilere destek açıklamasında bulunuldu. Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganların atıldığı salonda, Türk ve Sudan halkları arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu.

 

Toplantıya, Türkiye'den HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  SWTUF  Genel Başkanı Yusuf Abdul Kerim ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ve SWTUF üyeleri katılım gösterdi.

 

“Hartum'da Türk Bayrağını Dalgalandırdık”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan’dan Türkiye’ye gelen bu desteği son derece önemsediğini belirterek, "SWTUF’un Bu etkinliğe bizi de davet etmesinden son derece memnuniyet duyduk.  Hartum'da Türk bayraklarını dalgalandırmaktan onur duyduk. Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk bir kez daha vücut buldu. FETÖ'nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız” dedi.

 

Darbe girişiminin İslam dünyasını tedirgin ettiğini ve başta Kudüs ve Sudan olmak üzere pek çok ülkede, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında milletimiz için toplu dualar yapıldığı söyleyen Arslan, “Çünkü ülkemiz Türkiye sadece 80 milyonun değil, diğer İslam ülkelerinin de, mazlum milletlerinde de barınağı ve umududur. Türkiye, dünyadaki mazlumların dualarıyla darbeyi karşı durdu ve darbe başarısız oldu. Darbe girişiminin başarısız olması dünyadaki mazlumların başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun. Dualarınızı eksik etmediniz” dedi.

 

Sudan’da Tarihi Toplantı

 

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasında şunları kaydetti:

 

"Öncelikle bizi bu toplantıya davet eden geçtiğimiz hafta Genel Sekreterini Türkiye’ye destek için Ankara’ya gönderen bu toplantı için de bizi buraya davet eden SWTUF Genel Başkanı Yusuf Abdulkerim'e yönetim kuruluna ve toplantıya katılan üyelerine çok teşekkür ederim.

 

15 Temmuz işgal girişimine karşı Türkiye'ye destek açıklaması yapan Sudan devlet Başkanı Ömer El Beşir Sudan Hükumetine ve Sudan halkına teşekkür ediyorum.

 

FETO örgütünün Sudan’daki varlığı ile ilgili Sudan hükümetinin aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Arzumuz bu terör örgütünün tümüyle Sudan’dan kovulmasıdır.

 

HAK-İŞ darbe girişimine ilk andan itibaren meydanlara çıkarak karşı durmuş, üç şehit 15 ağır yüze yakın yaralı vermiştir.

 

Sudan’daki bu tarihi toplantı 15 Temmuz'dan sonra Türkiye dışında ve Türkiye'nin dışında başka bir ülke tarafından Türkiye’ye destek anlamında yapılan ilk ve çok büyük bir toplantı olma özelliğini taşıması bakımdan da çok önemli. Sudan halkının desteklerinin devamını diliyorum.

 

Hala ülkemiz bu terör örgütü ve onların emir aldığı emperyalist güçler tarafından tehdit altındadır."

 

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiyenin hartum büyükelçisi  Cemalettin Aydın’da  bir konuşma yaptı ve Sudan hükümetine SWTUF’a teşekkür etti.

 

Arslan, Sudan'daki temasları kapsamında SWTUF Eski Genel Başkanı  şu an Sudan Dış İşleri Bakanı  olan  Prof. Dr. İbrahim Kandur'u da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmeye  Hartum büyükelçisi Aydın, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve SWTUF Başkanı ve yöneticileri de katıldı.

 

HAK-İŞ, SWTUF ve Memur-Sen Türkiye'deki başarısız ve acımasız darbe girişimi hakkında ortak bildiri yayınladı. Bildiriyi okumak için tıklayınız...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu