KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ KAYSERİ SAHA VE İŞ YERİ ZİYARETLERİ

17 Ağustos 2016 14:00, Haberler


KADIN DOSTU İŞYERLERİNİ BELGELENDİRME PROJESİ

KAYSERİ SAHA VE İŞ YERİ ZİYARETLERİ

 

HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’'nin Kayseri Saha ve İş Yeri Ziyaretleri 09-11 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Söz konusu Saha ve İş Yeri Ziyaretlerine HAK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi/Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Şube Sekreteri Feyyaz Ünal, Öz İplik İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Turgay Ulutürk ve HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz, Hizmet İş Sendikası Hukuk Müşaviri Kiraz Bilge Akçomak ile proje ortağı ÇASGEM adına Eğitim Uzmanı Münevver Güzel katıldı.

 

Kayseri'de gerçekleştirilen Saha ve İş Yeri Ziyaretlerinde, Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu; Kayseri Melikgazi Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, KAYÇEV Çevre Teknolojileri ve Enerji San. Tic. A.Ş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hacı Rukiye Gazi Oğlu Huzurevi, Talas Belediyesi ve Öz İplik İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Yataş A.Ş. Kayseri (Yatak, Ev Tekstili ve Sünger) Fabrikası, Boydak Holding İstikbal Mobilya Sanayi ve Tic. A.Ş., Boydak Holding İstikbal 2 Mobilya Sanayi ve Tic. A.Ş., Boydak Holding Boyteks (Halı) Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.,  Boydak Holding Boyteks (Örme) Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.olmak üzere toplam 11 iş yeri ziyaret edilmiştir.

 

Gerçekleştirilen Saha ve İş Yeri Ziyaretleri 3 gün sürmüş olup, işçi/işveren temsilcileri ve kadın çalışanlarla yüz yüze konuşma yolu ile toplam 139 kişiyle anket çalışması yapılarak iş yerleri yerinde gözlemlenmiştir. Ayrıca Kayseri Şubelerinin Kadın Komite Başkan ve Temsilcileri de söz konusu Saha ve İş Yeri Ziyaretleri ve anket çalışmalarında proje ekibine destek vermişlerdir.

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Ağustos 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu