ARSLAN, HİZMET-İŞ BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

10 Ekim 2016 13:11, Haberler



Hizmet-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında KKTC’de toplandı.

10 Ekim 2016 tarihinde HAK-İŞ’e bağlı KKTC Türk Kamu-Sen’in katkılarıyla  Gazimagusa/KKTC’de gerçekleştirilen toplantıya, KKTC Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, KKTC Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ile KKTC İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu katıldı.

Başkanlar Kurulu’nun açılışını Hizmet-İş Sendikası  Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz yaptı.

ARSLAN: “HAİNLERE EN BÜYÜK CEVABI, ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BULUŞARAK VERMELİYİZ”

Başkanlar Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe ve işgal girişimine değindi. Darbe girişiminin etkilerinin hala devam ettiğini belirten Arslan, dün Hakkari'de düzenlenen terör saldırısının da darbe girişiminin Türkiye'ye diz çöktürme hedefine hizmet ettiğini söyledi.

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ camiasının darbe girişimine karşı büyük bir mücadele gösterdiğini ifade ederek, darbeyi engellemeye çalışırken şehit düşen ve gazi olan üyelerimiz olduğunu hatırlattı.

Arslan, hainlerin Türkiye üzerindeki emellerinin devam ettiği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti: 

“Bu topraklarda yaşamanın, bağımsız bir devlet olarak ayakta kalmanın büyük bedelleri var. Bu bedelleri ödüyoruz. Askere gönderdiğimiz çocuklarımız tabutlarla bize geri dönüyor. Acı bir durum ama bu bedelleri ödemezsek, bu topraklarda bağımsız bir devlet olarak yaşama şansımız olmaz. 15 Temmuz'da gördük ki bizim dostlarımız, bizim müttefiklerimiz yok. Batılı emperyalist güçlerin tek amacı var, o da çıkarlarıdır. Bizim bizden başka dostumuz yok. 15 Temmuz'un hepimize sağladığı en büyük avantaj özellikle Yenikapı'da bütün siyasi partilerin birlikte görüntü vermesidir. Bence bunun devam etmesi lazım. İçerdeki birlikteliği başarırsak uluslararası güçlerin bize yapabileceği hiçbir şey yok. Bizi içeriden yıkmak istiyorlar. Bu hainlere en büyük cevabı asgari müştereklerde buluşarak vermeliyiz."

Arslan, “15 Temmuz'un hepimize sağladığı en büyük avantaj, özellikle Yenikapı'da bütün siyasi partilerin birlikte görüntü vermesidir. Bunun devam etmesi lazım. İçerideki birlikteliği başarırsak uluslararası güçlerin bize yapabileceği hiçbir şey yok. Bizi içeriden yıkmak istiyorlar. Bu hainlere en büyük cevabı asgari müştereklerde buluşarak vermeliyiz” dedi.

“DARBE GİRİŞİMİ, ÇALIŞMA HAYATININ TÜM GÜNDEMİNİ ÖTELEDİ”

Darbe girişiminin, çalışma hayatının tüm gündeminin ötelenmesine neden olduğunu ifade eden Arslan, bunlar arasında ilk sırayı, taşeron işçileri kapsayan toplu sözleşmelerin imzalanmamasının aldığını söyledi.

Yüz binlerce taşeron işçinin, kendilerini ilgilendiren toplu sözleşmelerin imzalanmasını beklediğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Yasanın verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen bir kamu idaresi var. Gerekçeleri ise son derece basit ve kabul edilebilir değil. Hak-İş'e bağlı sendikalara ait 3 bin 100 toplu sözleşmeden sadece yüzde 25'i imzalandı. Bu da Kamu İşverenleri Sendikası ile bizim anlaşmamızla olmadı. Yüksek Hakem Kurulu'nun devreye girmesiyle gerçekleşti. Yüz binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerinin imzalanmaması çok büyük haksızlık ve adaletsizlik. Taşeron işçilere toplu sözleşme hakkını veren de hükümet ama diğer yandan taşeron işçilerle ilgili yeni düzenleme yapacağı gerekçesiyle toplu sözleşmelerin imzalanmasını geciktiren de hükümet. Toplu sözleşmelerin imzalanması yönündeki çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bu hızla devam ederse ancak gelecek yılın sonuna doğru tamamlanır.”

“KIBRIS’TA ÇÖZÜMSÜZLÜK MAALESEF TÜRKLER İÇİN BÜYÜK BİR SORUN”

HAK-İŞ VE HİZMET-İŞ’in her zaman Kıbrıs Türkünün haklı davasının yanında olduğunu ve bu konuda her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirten Arslan, şöyle konuştu: 

“Adada iki kimliğin varlığı kabul edilmeli. İki kesimli, iki toplumlu, eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde anlaşmayı biz destekliyoruz. Bu anlaşmanın bir an evvel yapılmasını arzu ediyoruz çünkü belirsizlik en büyük sorundur. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz ve onların çocukları bu adada geleceklerini görmeliler. Çözümsüzlük maalesef Türkler için büyük bir sorun, ama çözüm diye de bugün geldiğimiz noktayı geriye götürecek bir düzenlemeyi de asla kabul etmiyoruz. Bu anlaşma olmazsa ona göre de bir B planımız olmalı, çünkü karşı tarafın ne kadar acımasız ve katı bir tavır sergilediğini herkes biliyor.”

Başkanlar Kurulu’nda konuşan Hizmet-İş Genel başkan vekili Hüseyin Öz,  HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in, emek ve alın terinin bölgemizin yeniden barış ve refah adası olması için önemli olduğuna inandığını ifade ederek, “Başkanlar Kurulu toplantımızı KKTC’de gerçekleştirmemizin nedeni budur. Onun için buradayız. Onun için beraberiz. Onun için emeklerimizi birleştirerek, bölgesel emek gücü halinde geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz" dedi. 

KKTC TÜRK KAMU-SEN BAŞKANI ATAN: “SİZLERİ YANIMIZDA GÖRMEKTEN MUTLUYUZ”

KKTC Türk Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, HAK-İŞ ve üye sendikalarının sendikalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Atan, Hizmet-İş’in başkanlar kurulunu KKTC’de toplamasından mutluluk duyduk. KKTC Türk Kamu-Sen sizlerin desteğiyle saygınlığını artırarak büyümektedir” dedi.

Kıbrıs sorununa da değinen Atan, Kıbrıs konusunda iki eşit topluma dayalı anlaşmaya kurumsal olarak onay vereceklerini söyledi.

Toplantıda KKTC Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Hizmet-İş Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve KKTC İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu da bir konuşma yaptılar. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ekim 2016 13:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu