ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

15 Ekim 2016 14:10, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Üsküdar Belediyesine Bağlı Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Hizmet-İş Sendikamız 5 No'lu Şube 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı.


Toplantıya ayrıca Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yöneticileri, çalışan işçiler ve delegeler katıldı.


ARSLAN: 15 TEMMUZ’U PLANLAYANLAR BOŞ DURMUYOR


Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz işgal girişiminin başarısız olmasından sonra farklı planların devreye sokulduğunu belirterek, “Millet olarak her gün askerimizin, polisimizin, korucularımızın şehadet haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu da uzun süremeyecek, tez zamanda bertaraf edilecektir. Ancak tehlike henüz geçmiş değildi. Her an millet olarak teyakkuzda olmamız gerekmektedir.” dedi.

 

“ŞEHİT VE GAZİLER VERDİK”


Arslan, “HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’da üç şehit verdik. Tırmandırılan terör olaylarında üye çocuklarımız şehit olmaya devam etmektedir. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ancak geri adım atmamalıyız. Hainleri sevindirecek yanlışlar yapmamalıyız. Bu ülkenin geleceği ve birliği için bize ihtiyaç varsa gereğini yapmamız gerekiyor” diye konuştu.


KALICI BİR UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İNŞA ETMELİYİZ 


15 Temmuz ve sonrasında oluşan siyasi ve milli birlikteliği önemsediklerini ve devam etmesini arzu ettiklerini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: "15 Temmuz’un mesajını doğru okumalıyız. Özellikle siyasette oluşan ortak tavır önemlidir, bunu önemsiyoruz. 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da sağlanan birlik, uluslararası toplumu etkilemiş, 15 Temmuz’un senaryo olduğu üzerine yapılan algı operasyonlarını etkisizleştirmiştir.”

 

ARSLAN’DAN KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ’YE UZLAŞMA TEŞEKKÜRÜ


Arslan, konuşmasında, 15 Temmuz ve sonrasında otaya koydukları demokratik tavır ve uzlaşıdan dolayı CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür ederek, yakalanan uzlaşının FETÖ ve PKK ile mücadelenin de ötesine taşınarak korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti.


Arslan, siyasal düşüncelerimizi yapıcı bir üslup içinde belirtmeli, birlikteliğimizi korumalı,  kalıcı bir uzlaşma dilini ve kültürünü inşa etmeliyiz” dedi.

 

FETÖ’CÜLER İLE MÜCADELE TOPLUM VİCDANI YARALANMADAN SÜRDÜRÜLMELİ


Batı destekli hainlere karşı mücadele kapsamında alınan OHAL kararını ve kararnameleri desteklediklerini, ancak uzun süreli devam ettirilmesinin de bazı sakıncalar doğurabileceğini belirten Arslan, “FETÖ’cüleri temizleyelim derken, toplum vicdanını da yaralamayalım. Bir kısım insanların hasmını bertaraf etmek için, FETÖ’cülerin de kendilerini izlemek için alakasız insanları ihbar ettiğini duyuyoruz. Devletin bu örgütten temizlenmesi için kesin olarak bildiğimiz FETÖ’cüleri ihbar edelim” dedi.

 

HAK-İŞ’İN, MİLLETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİR KADROSU VAR


15 Temmuz’un ABD ve AB’nin Türkiye’yi işgal girişimi olduğunu belirten Arslan, “NATO’da ve diğer uluslararası örgütlerde birlikte olduğumuz ülkeler büyük bir oyun oynadılar. Taşeronları vasıtasıyla karanlık bir girişimde bulundular. HAK-İŞ olarak ilk saatlerden itibaren bunlara karşı koyduk. Çünkü bize ihtiyaç duyduğu her an milletine onun değerlerine sahip çıkan bir kadromuz var” dedi.

 

Genel Kurulumuza katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de yaptığı konuşmada, HAK-İŞ’in istikrarlı bir sendikal ve demokratik kültüre sahip olduğunu ifade ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


EMEKLİLERE HEDİYE TAKDİM EDİLDİ


İstanbul 5 Nolu şubemize bağlı belediyelerden emekli olan personellere Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından hediye takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Ekim 2016 14:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu