CUMHURİYETİMİZİN 93. YILINI KUTLUYORUZ

28 Ekim 2016 10:29, Haberler



CUMHURİYETİMİZİN 93. YILINI KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile bizi bir millet olarak birarada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Aradan geçen 93 yıllık sürede demokratikleşme, çağdaşlaşma hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat edilmiştir. Ancak Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, daha uzun bir yol alması gerektiğini görüyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhuriyetin ilanının 93. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

          “29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile bizi bir millet olarak birarada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Aradan geçen 93 yıllık sürede demokratikleşme, çağdaşlaşma hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat edilmiştir. Ancak Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, daha uzun bir yol alması gerektiğini görüyoruz. Cumhuriyetin, siyasal gerilimler ve kısır döngülerden uzak, daha demokratik, daha özgürlükçü bir yapıya kavuşmasının önemine inanıyoruz.

          Bizi bir millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetin temelinde, tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri yatmaktadır. Irk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin, her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe gönüllü bir beraberliktir. Cumhuriyetin teminatı da halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesidir. Bu irade son olarak 15 Temmuz’da bir kez daha tecelli etmiş, hiçbir ayrım gözetmeden bir millet geleceğine bir kez daha sahip çıkmıştır. Bu millet varolduğu sürece Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. 

Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, terörde kayıpların yaşanmadığı, darbe girişimi değil, düşüncesinin bile olmadığı, Cumhuriyetin 93 yıllık tarihine uygun güçlü bir demokrasi talep ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yıldönümünü kutluyoruz.” 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2016 10:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu