ARSLAN: “KADINLARIN BÜTÜN KADEMELERDE YER ALMASINI İSTİYORUZ”

29 Kasım 2016 15:41, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Arslan,  kadınların sendikalarda, politikada ve sivil toplum kuruluşları içerisinde aktif olması için gereken katkı ve desteği verdiklerini belirterek, “Kadın çalışanlarımızdan, onların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmak için sendikal mücadelemize katkı istiyoruz” dedi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikamızın Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.


Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HİZMET-İŞ bünyesinde kadın komitesi kurulmasının üzerinden 10 yıl geçtiğini ve bu süre içerisinde kadın komitesi tarafından ulusal ve uluslararası çerçevede yoğun katılımlı çok başarılı faaliyetler gerçekleştirildiğini belirterek, “Kadın Komitemiz gerçekleştirdiği projeler ve binlerce kadın üyemizin katıldığı büyük etkinliklerle dikkatleri üzerine çekmiş, hem ulusal hem de uluslararası sendikal hareket içerisinde örnek ve model olmuştur” dedi.


“Kadınların Bütün Kademelerde Yer Almasını İstiyoruz”


Hizmet-İş Sendikamızın örgütlü bulunduğu işkolunda kadın çalışan sayısının az olduğunu ancak taşeron işçilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasıyla birlikte kadın üyelerimizin de arttığını belirten Arslan, “İşkolumuzda kadın çalışan oranı yüzde 23’tür. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak bütün kadın üyelerimizin kadın komitemizde, şubelerimizde ve hatta teşkilatımızın bütün kademelerinde yer almasını istiyor, bunu destekliyor ve teşvik ediyoruz. Kadın konusunda öncülük yapıyoruz” diye konuştu.


“Kadınlardan Sendikal Mücadeleye Katkı İstedi”


Kadın Komitesi üyeleri başta olmak üzere tüm kadınların gerek sendikalar içerisinde gerekse politika ve sivil toplum kuruluşları içerisinde aktif olması için gereken katkı ve desteği verdiklerini ifade eden Arslan, “Kadın çalışanlarımızdan, onların sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmak için sendikal mücadelemize katkı istiyoruz” dedi.


Kadın Komitesini, kadın üyelerin kendilerini ifade edebildikleri eşsiz bir platform olarak değerlendiren Arslan, bu platformun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı H. Yusra Erilli Kurumlu ve Hukuk Müşavirleri Av. Kiraz Bilge Akçomak ve Hacer Türk Albayrak da birer sunum yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2016 15:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu