ARSLAN, ÇELİK-İŞ SENDİKASININ EĞİTİM SEMİNERİ AÇILIŞINA KATILDI

09 Aralık 2016 18:39, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ile 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan Çelik-İş Sendikasının eğitim seminerinin açılış toplantısına katıldı.


 “METAL SEKTÖRÜNDEKİ TEMSİL KRİZİNİ ÇELİK-İŞ ÇÖZER “

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, diğer sendikalar nedeniyle metal sektöründe bir temsil krizinin yaşandığının altını çizerek, bu krizin ancak Çelik-İş Sendikasıyla çözülebileceğini söyledi. Arslan, 15 Temmuzdan, çalışma hayatına, Hak-İş’in sendikacılık anlayışından, Çelik-İş Sendikası’nın yeni dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hak-İş’in sendikacılık anlayışına ilişkin yaptığı açıklamada Arslan, “Hak-İş in diğer örgütlerden farklı olduğunun altını her seferinde çiziyorum. Toplu sözleşme, örgütlenme ve tüzükler, sendikal dünyada ortak çalışmalarımızdır. Bunlarla farkındalık oluşturamazsınız. HAK-İŞ’in farkındalığının birinci sebebi, şartlar ne olursa olsun demokrasiden yana olmasıdır. İkincisi biz bu toplumun kendisiyiz, bu toplumun tarihsel olarak yürüdüğü yolda, medeniyet değerlerini içine sindirmiş, bugünle geçmişi bütünleştiren bir evrensel bakış açısıyla yeni bir sentez oluşturarak yoluna devam eden artı bir sendikadan bahsediyoruz. Bir yönüyle biz aslında bu toprakların yerli ve milli bir temsilcisiyiz, bir yönüyle de evrensel bir örgütün mensuplarıyız. O nedenle HAK-İŞ bu iki ana damarı birleştirmesi aslında ülkemizin de özlediği bir yaklaşım olarak karşımızda duruyor.Toplumun bütün hassasiyetlerine dikkat eden, farklılıkları çatışma alanı olarak değil uzlaşma için fırsat olarak gören ve farklı yaşam biçimlerinin bir arada olmasını zenginlik olarak gören bir örgütten bahsediyoruz. Bu gerçekten bizim için bütün sendikal başarılarımız kadar önemlidir. İşte HAK-İŞ’i HAK-İŞ yapan esas budur” dedi.


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve bir dönem Çelik-İş Sendikası’nda yöneticilik yapan Mustafa Toruntay, Çelik-İş Sendikası’nın 25 yıl önce gerçekleştirdiği eğitim seminerinde hatırlatarak, sendikamızın geçmişte birçok mücadele verdiğini, metal sektörü gibi zor bir sektörde gösterdiği birlik ve bütünlüğüyle nasıl bugünlere geldiğini anlattı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Aralık 2016 18:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu