ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ ANDIK

29 Aralık 2016 22:50, Haberler


HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz Hain İşgal girişimi ve sonrasında yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimizi ve gazilerimizi anma programı düzenledik. Şehit aileleri, gazilerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen program son derece duygusal bir havada gerçekleştirildi.


HAK-İŞ Şehit ve Gazileri Anma Programına, şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay ve A. Cengiz Gül, TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili, HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ile Sendikalarımızın genel başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.


Anma programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan; "Kayıplarımızı telafi etmemiz mümkün değil. Bütün kayıplarımızı rahmetle yâd ediyoruz. Şehitlerimizin yerine kimseyi koyamayacağımızı biliyoruz. Kim ne yaparsa yapsın onların yerini dolduramayız. Ama onlar adına buradayız. Gazilerimizin tereddüt etmeden hainlere karşı direndiğini unutamayız. O gece destan yazan gazilerimizi unutmadık, unutturmayacağız. Şehit ve gazilerimize olan sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Onları geri getiremeyiz ama onların emanetlerine sahip çıkacağız ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. HAK-İŞ bütün şer odaklarına karşı mücadele etti. bundan sonra da etmeye devam edecektir. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce alanlara çıkmışlardı. Gurur ve onur yaşıyoruz. Gözlerini kırpmadan ölüme yürümeleri her türlü takdirin üzerindedir. Hainlere, ihanet şebekelerine, terör şebekelerine karşı olacağız. 5 şehit 12 yaralı ile bu şebekelerin hedefi olduk. Biz 41 yıllık misyonun bir gereği olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben ne dersem diyeyim onların aileleri kadar yanamaz. Evlat, eş, çocuk acısı zor. Allah sabır versin. Allah bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.


Şehit ve Gazileri Anma Programımıza katılan TBMM İdare Amiri ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu da bir konuşma yaptı. Konuşmasına TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ın selam ve saygılarını ileterek başlayan Uslu; "HAK-İŞ misyonuna uygun olarak insani ve İslami bir vefa örneği gösteriyor. HAK-İŞ'i bu sorumlu davranışından dolayı kutluyorum, o gece koordinatlarda sapma olmasaydı bizler de şehitler arasında olacaktık. Ama Allah bize nasip etmedi. Dünya'nın her bir yanında şehitler verildi ama bu ülke, bu bayrak için verilmeye devam ediyor. Eğer bir sevdanız varsa şehitlik sizin için mukaddes oluyor. Bu ülkede daha önce ezan ve selâları susturanlar, halkın sokaklara, meydanlara çıkmasıyla tarihte ilk kez ezan ve selalar darbeyi susturdu ve püskürttü. Ezan ve selalar ile bu milletin cesaretini hesap edemediler. Hamdolsun ki bundan sonra da 15 Temmuz Darbe girişimi gecesinde korkmadığımız gibi alışkanlıklardan alıkoymaya çalışanlara karşı dimdik duracağız. Devletimize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz" dedi. Uslu konuşmasında Yeni Anayasa değişikliği hakkında bilgiler de verdi. Konuşmasının sonunda Şehit yakınları ve gazileri gazi meclisi gezdirmek üzere davet etti.


Şehit ve Gazileri Anma Programımızda açılış konuşması yapan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay; "Konuşmamın hemen başında 15 Temmuz başta olmak üzere vatan savunmasında şehadet şerbeti içen yürekli kardeşlerimize yüce Allah’tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Vatan ve millet aşkıyla gazilik mertebesine ulaşan kardeşlerimize Yüce Allah’tan şifa diliyorum. Hainlerin doğrulttuğu namluların karşısında göğsünü tanklara siper eden yürekli teşkilatımızın onurlu mensupları, Kızılay’da, Genel Kurmayın önünde, Meclis’te Kazan’da Akıncılar’da, İstanbul’da ve yurdun pek çok yerinde tanklara kafa tutan, kurşunlara göğsünü geren onurlu kardeşlerim, Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi millet olarak bir destan yazdık. Bugün o destanın yazarlarıyla bir aradayız. Allah sizlerden razı olsun. 15 Temmuz gecesi meşru müdafaa hakkını kullandık. Tek derdi vatan olan binlerce insan sokaklara çıktı. Milli bir davada hainlere karşı tek yürek oldu. Biz; vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıktık. Çünkü bizim imanımız var. Vatan, millet aşkımız var. Son günlerde yaşanan terör olaylarında da şehitlerimiz var. Canımız yanıyor. Yaşadığımız bu acılı olaylar 15 Temmuz’un ve hain şer şebekelerinin işbaşında olduğunu gösteriyor. Bu hainlerle büyük bir kararlılıkla mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Programda HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Yavuz da şehidin annesine seslenişini anlatan  "Anne" şiirini okudu. Anma programı Kur'an-ı kerim tilaveti, sela ve ilahi dinletisi ile devam etti.


Programın ardından şehit aileleri ile gazilerimize berat takdiminde bulunuldu.

Haber videosu :

29 Aralık 2016 22:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu