ARSLAN, EĞİTİM İÇİN ANKARA'YA GELEN ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

13 Ocak 2017 22:40, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız 13 Ocak 2016 tarihinde Ankara'da HAK-İŞ, Avrupa Birliği ve MÜSİAD ortaklığıyla gerçekleştirilen "İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Arttırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında eğitime gelen işçilerle bir araya geldi.


Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Arslan, "Sizler burada liderlik eğitimi alıyorsunuz. Eğitimlerimize ve İleri Düzey eğitimlerimize katılan arkadaşlarımız sendikal mücadelede liderlik yapacak.  650 arkadaşımızı sendika lideri olarak yeştiriyoruz. Belki sorunlarınızın tamamına cevap olacak bir eğitim olmayacak ama sorunları çözecek anahtarı size vereceğiz. O anahtarı siz kullandığınız zaman tüm sorunların çözüldüğünü göreceksiniz. Bu anahtarda burada alacağınız eğitimler. Kendinize güven, sendikacılığa inanmak, mücadeleye inanmak, tüm sorunların çözülebileceğini, yeter ki bu konuda mücadele etmemiz gerektiğine inanmak, biz burada biraz da mücadele azminizi, gayretinizi geliştireceğiz. Mücadele etmeniz gerektiğini anlatacağız. HAK-İŞ olarak amacımız bu. Türkiye'ye 650 civarında yeni sendika lideri kazandırmak. Bu proje belki de çoğu projeye örnek teşkil edecek. Sendikacılığın okulu yok. Sendikacılık sadece hayatın içerisinde mücadeleyle elde edilecek, mücadeleyle oluşacak bir husus. Mücadele ederek, kendimizi geliştirerek bir noktaya doğru yürüyeceğiz. Biz HAK-İŞ olarak sadece toplu iş sözleşmesi yapıp, daha çok ücret alma, daha fazla sosyal hak alma mücadelesi içerisinde olamayız. Bu zaten bizim işimiz, bu sendikacılığın temeli. Esas olan bunun ötesine geçmek. Bunun ötesine geçmek de eğitimden, mücadeleden, kendimizi geliştirmekten geçiyor. Bu süreç size birşeyler katarken bir taraftan da birşeyleri öğrenme imkanı sağlıyor. Çalışma alanındaki her konuda söz söyleyebilecek bir birikimi yakalayacaksınız. Sizler sendikacısınız. Her konuda fikrinizi beyan edebileceksiniz. Hepinizin HAK-İŞ'i temsil edebilecek sendika liderleri olacağınıza inanıyorum. Eğitimleri tamamladıktan sonra sizlerden çok şey bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Proje konusunda bilgi veren Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, "Projemiz Ülkedeki ilklerden birisi olan, işçi ve işvereni bir araya getiren önemli bir proje. Bu projeyi hayata geçirmek için 3 yıllık bir hazırlık süreci geçirdik. MÜSİAD ile projeyi birlikte organize ettik ve birlikte geliştirdik. Kabulü için de birlikte mücadele ettik. Projenin büyük bir bölümü eğitime adanmış bir proje. Bu yönüyle de son derece yeni ve özgün bir proje.  MÜSİAD'ın bu projeyi bizimle yapmayı kabul etmesi son derece önemli. Şu anda paralel olarak tüm illerde eğitimlerimiz devam ediyor, hem de ileri düzey eğitim dediğimiz ilkini sizlerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bir eğitim söz konusu. Türkiye'de sendikal olarak çok fazla eğitim yaptık. Her sendikamız her alanda eğitimler düzenliyor ama bu eğitim programı eskiden beri özlemini duyduğumuz hem içerik olarak hem süre olarak hem de kalite olarak özlemini duyduğumuz bir eğitim programıydı. Sizlerle 13 gün aralıksız olarak eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimin mentalitesine ve yaklaşımına çok uygun bir proje ve bir çeşit modül eğitimi almış oluyorsunuz. Çalışma hayatının bütün alanlarını içine alan bir eğitim görüyorsunuz. Bu proje sayesinde çalışma hayatının bütünüyle ilgili fikir sahibi olacağınızı ümit ediyorum. Eğitimde sizin katılımınız, isteğiniz, motivasyonunuz çok yüksek. Burada ideal bir ortamın oluştuğunu düşünüyorum. Bütün Türkiye'den katılım sağlıyorsunuz. Ayrıca projemize kadın katılımı da çok fazla. Biz HAK-İŞ olarak sosyal diyaloğu yaşam biçimi olarak önemsiyoruz. Yaşam biçimini gerçekleştirebilmek için bizim kapasitemizin, yöntemlerimizin ve gayretlerimizin olması lazım. Biz buna çok önem veriyoruz. Genel Başkanımızın liderliğinde tüm gayretimiz bu yönde. Bütün üyelerimizin HAK-İŞ'in birer temsilcisi olmasını istiyoruz. Bizim görevimiz sizin kapasitenize sizin gücünüze güç katmaktır. Bu yüzden bütün Türkiye'de eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Büyük HAK-İŞ ailesinin bir ferdi olarak her gittiğiniz yerde örnek kişi imajını vermeniz gerekiyor. HAK-İŞ'i en iyi ifade eden, savunan, en kararlı duran temsilciler olmamız gerekiyor. HAK-İŞ olarak bizim ülkemiz, bölgemiz ve küremiz için planlarımız, gayretlerimiz ve hedeflerimiz var. Güçlü bir aile oluşturuyoruz, ki güçlü bir aile güçlü bireylerle olur. Sendikacı zaten kendine güvenir. Bunları düşündüğünüz zaman bizler yarınki Türkiye için güçlü bir sinerjiyi oluşturmuş olacağız diye düşünüyorum" dedi.


Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Ocak 2017 22:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu