Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Ankara'da HAK-İŞ, Avrupa Birliği ve MÜSİAD ortaklığıyla gerçekleştirilen "İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması" Teknik Destek Projesi kapsamında 17 Ocak 2017 tarihinde Sakarya’da gerçekleştirilen "İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri" toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selam ve başarı dileklerini ileten Yıldız, “Genel Başkanımız Sakarya'ya her zaman ayrı bir önem verir. Her fırsatta Sakarya'da olmayı ister. Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından biri olan 2016 1 Mayıs'ının Sakarya'da olmasına imkan tanıdı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
HAK-İŞ olarak MÜSİAD ile birlikte, tarihi nitelikte ve örnek bir projeyi hayata geçirdiğimize dikkat çeken Yıldız, projenin işçi-işveren ilişkilerinde örnek bir proje olduğunu, 15 ilde, yaygın ve yoğun eğitim programları yapıldığını ve sonunda 7 bin kişinin eğitim alacağını ifade etti.
Yıldız, “HAK-İŞ olarak, sosyal diyaloga önem veriyoruz. Sosyal diyalogu bizi farklı kılan unsurlardan biri olarak değerlendiriyoruz. HAK-İŞ olarak, sosyal diyalogu ete-kemiğe büründürüyoruz. Bir hayat biçimi ve çözüm yöntemi olarak uyguluyoruz. HAK-İŞ'in kuruluş felsefesi ve ilkelerinde işçi-işveren menfaat paralelliği var ve zaten dünya sendikal hareketi de aynı şeyi söylüyor” dedi. Sosyal diyalogun bir kapasite meselesi olduğunu ifade eden Yıldız, “HAK-İŞ olarak kapasitemizi, gücümüzü, rolümüzü geliştiriyoruz. İddia sahibi, ancak kapasitesi olan içindir. HAK-İŞ bütün işkollarında örgütlü büyük bir konfederasyondur. İşkollarında çalışan bütün emekçileri Konfederasyonumuza, sendikalarımıza davet ediyoruz” dedi.
HAK-İŞ'in çalışanları ulusal uluslararası temsil etme gücü olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Temsil etme bir sorumluluktur. Her yerde ve her koşulda temsil sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Biz HAK-İŞ'li olarak hem nezaketi, diyaloğu, kararlılığı, aksiyonu hem de güveni aynı anda başarabildik” dedi.
Yıldız, diyaloğun adresi olan HAK-İŞ’in sadece 1 Mayıs'ta değil, hain gece olan 15 Temmuz'da da tereddütsüz bir şekilde bütün teşkilatı ile birlikte alanlarda olduğuna şehit ve gaziler verdiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ’te haklar, özgürlükler, ülke ve vatan için nerede olması gerekiyorsa orada olma iradesi, kararlılığı, gücü ve rolü vardır” dedi.
HAK-İŞ’in bütün üyelerinin güçlü olması için mücadele ettiğini belirterek, “Sendikacılığı, devleti güçlü kılacak unsur güçlü bireylerdir. Bunun için HAK-İŞ bütün Türkiye'ye yayılarak faaliyet yapma, çok farklı alanlarda proje ve faaliyetleri hayata geçirme kararlılığındadır. Bugün de bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.
Hayata geçirilen projenin anlamlı konulardan biri olan yaşam becerilerini içerdiğini ifade eden Yıldız, “Yaşam becerisi bilgiye sahip olma iletişime sahip olma olayları anlayabilmeyi sağlar. İkna, iletişim, nezaket kabiliyeti ve becerileri güçlü sendikacılar yetiştirmek istiyoruz. Bu kapasiteyle MÜSİAD ile birlikte hareket edecek kapasiteyi ortaya koymak istiyoruz. Güçlü Türkiye'ye birlikte katkı sağlayalım istiyoruz. İradelerimiz, hedeflerimiz aynı yönde diye düşünüyorum.
HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, konfederasyonun sadece bir işçi ve emek örgütü olmadığını söyledi.
Eğitime katılanların sendikal mücadelede birer lider olacaklarını ifade eden Gökdemir, "Burada çözülecek sorunların anahtarları size eğitimciler tarafından verilecek. Sendikacılığın okulu yok. Mücadeleyle oluşacak bir husus. Biz HAK-İŞ olarak sadece toplu iş sözleşmesi yapan daha çok ücret alma daha fazla sosyal hak alma mücadelesi içerisinde olamayız. Esas olan bunun ötesine geçmek, bunun ötesine geçmekte eğitimden geçmektedir. Çalışma alanında söz söyleyecek bir birikimi yakalamamız gerekir. Bu eğitimler tamamlandıktan sonra sizlerden HAK-İŞ ve emek camiası çok şey beklemektedir." diye konuştu.
Üç gün sürecek eğitim 19 Ocak'ta sona erecek.
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu