YILDIZ, İLERİ DÜZEY EĞİTİMİ 2. GRUP AÇILIŞ TOPLANTISINA KATILDI

23 Ocak 2017 10:37, Haberler


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, İleri Düzey Eğitim Programı 2. Grup Eğitimleri açılış törenine katıldı.


Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından 18 Nisan 2016 tarihinden beri, Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti ortak finansman desteğinde, işveren kuruluşu MÜSİAD ile birlikte yürütülen “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”  kapsamında yer alan temel faaliyetler arasında yer alan İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP), 09 Ocak 2017 tarihinde başladı.


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların işyeri temsilcilerine yönelik olarak 12 farklı konuda Ankara’da yatılı olarak verilen 13 gün süreli İleri Düzey Eğitim Programı’nın 23 Ocak – 04 Şubat 2017 tarihlerini kapsayan 2. Grup Eğitimleri Açılış Törenine katılarak bir konuşma yaptı.


Konuşmasında sosyal diyalog kavramının önemine işaret eden Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in her konuda iletişim kanallarını açık tuttuğunu, siyasi, ekonomik ve toplumsal meselelere ve endüstri ilişkilerine ilişkin konularda yeni ve yenilikçi bir bakış açısıyla hareket ettiğini belirtti.


HAK-İŞ olarak bireysel ve kurumsal kapasite geliştirme faaliyetlerine önem verdiğimize değinen Dr. Yıldız, İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi - İleri Düzey Eğitim Programının bu doğrultuda düzenlenen kapsamlı bir eğitim aktivitesi olduğunu kaydetti. HAK-İŞ’in milli değerler ile evrensel kavramları harmanlamayı ve birbirine entegre etmeyi başardığını aktaran Dr. Yıldız, Rize, Şanlıurfa, Adana, Trabzon, Çorum, Tokat, Yozgat, Denizli, Aksaray, Bursa, Sakarya, Antalya, Ağrı gibi farklı illerden gelen işyeri temsilcilerine başarılar diledi.


Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü Recep Atar, adı geçen projenin Eğitim Kilit Uzmanı Hayati Körpe’nin ve proje uzmanlarının hazır bulunduğu 155’i kadın olmak üzere toplam 680 işçi temsilcisine yönelik İleri Düzey Eğitim Programının 2017 yılı Ekim ayı sonunda tamamlanması öngörülüyor.


Bir süre otel ortamında sürdürülecek İDEP,  “HAK-İŞ Hayat Boyu Öğrenme ve Araştırma Merkezi” adlı sürekli bir eğitim merkezinin hizmete girmesiyle birlikte, Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Merkezi’nde yapılacak.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ocak 2017 10:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu