ARSLAN,TAŞERON SORUNUNDA ÇÖZÜM PERSPEKTİFİ ÇALIŞTAYINA KATILDI

18 Şubat 2017 15:35, Haberler



Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Öz Büro İş Sendikamız tarafından 18 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen ''Taşeron Sorununda Çözüm Perspektifi Çalıştay''ına  katıldı.

''Taşeron Sorununda Çözüm Perspektifi Çalıştay''ında konuşan Genel Başkanımız Arslan, Sözlerinin başında Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir badireden geçtiğini, FETÖ’nün darbe kalkışması ile aslında ülkeyi işgal etmek istediğini vurgulayan Arslan, halkın cuntacının tanklarına karşı sokaklarda tarihi ve unutulmaz bir zafer kazandığının altını çizdi.

Arslan, Anayasa değişikliği Referandumuna da değinerek, herkesin “evet” deme hakkı kadar “hayır” demeye de hakkı olduğunu belirtti. Arslan, “Tabii ki arzumuz 'evet'lerin çıkması. 'Hayır'lar çıktığı zaman da bizim gösterdiğimiz tepki bugünkü tepki olmalıdır. Yani, 'Herkes demokratik haklarını kullanmıştır, milli iradeye saygımız vardır, hayırlı olsun' diyeceğiz. Onun için ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışan dilden uzak kalmamız gerekiyor” dedi.

Taşeron işçiler yıllarca sahipsiz kaldı. Taşeron işçilere sağlanan imkanlar yokken biz meydanlara indik, onlara hedefler koyduk. Kıdem tazminatlarını, toplu sözleşme haklarının olduğunu anlattık. Biz hükümet gündeminde yokken taşeron işçilere kanat germişken, hükümetin bugün taşeron işçiler yasasında özel sözleşmeli personel uygulaması çıkarmaya çalışmasına anlam veremiyoruz. Hükümetin bu çalışmasıyla birlikte aslında taşeron işçilerin ikramiye hakları, özel sözleşme hakları elinden alınıyor. Biz özellikle ÖSP' den vaz geçilmesini beklerken, yeni hükümetin aynı noktada olduğunu gördük. Umarız bu hükümet bizim talep ettiğimiz noktada bir düzenlemeye gider.

ARSLAN , HAK-İŞ olarak 500 bin emekçinin vebalini taşıyoruz bunun için her türlü mücadeleyi sürdürmeyi ve  500 bin imza kampanyası için çok çalışacağız çalışanlarımızı ikna edip imza alarak ÖSP istemiyoruz kamuda kadrolu işçi olmak istiyoruz. 500 bin imzayı tamamlayamasak bizi kimse dinlemez dedi.

Çalıştaya ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay’da katıldı.

Çalıştayın açılış bölümü kısmında Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba’da bir konuşma yaptı.

''Taşeron Sorununda Çözüm Perspektifi'' Çalıştayının 1. Oturum panelinde   Moderatörlüğünü Genel Başkan Yardımcımız  Mustafa Toruntay’ın yaptığı oturumda Doç.Dr.Erdinç Yazıcı ve Dr.Oğuzhan Bilgin ''Teoride ve Uygulamada Taşeron Gerçeği'' ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Şubat 2017 15:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu