ARSLAN, KKTC CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI İLE GÖRÜŞTÜ

26 Şubat 2017 15:31, Haberler


ARSLAN, KKTC CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI İLE GÖRÜŞTÜ 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kıbrıs temasları kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı  KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ve Kamu-Sen Yönetimi ile birlikte ziyaret etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’de de KKTC’de de yoğun günler yaşandığını belirterek, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya HAK-İŞ olarak dayanışma ve destek duygularını iletti.

Masada kalma kararlılığı ve sakin tutumundan dolayı Akıncı’yı kutlayan Arslan, “Bu tavrınız vicdan sahibi herkesi bizim haklılığımıza ikna etti” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ayrıca Kıbrıs’da Lefkoşa Golden Tulip Otel’de gazete ve medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Arslan, burada yaptığı konuşmada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın müzakere sürecinde gösterdiği hassasiyete ve kararlılığa HAK-İŞ olarak destek verdiklerini bildirdi.

Arslan, "Mutlaka KKTC'de de özel sektörde sendikal yapıyı inşa etmemiz gerekiyor" dedi.

Sendika hareketinin geleceğinin özel sektör olduğunu ifade eden Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonunun üye sayısının yüzde 70'den fazlasının özel sektörden oluştuğunu, buradaki sendikal yapının Kıbrıs'ta da inşa edilmesi gerektiğini savundu.

Arslan, çalışmaları ile taşeron işçilere toplu sözleşme imkanı sağlayan yasayı 2014 yılında çıkarttıklarını belirterek, "Mutlaka KKTC'de de özel sektörde sendikal yapıyı inşaa etmemiz gerekiyor. Bu kurum için de çok önemli, ülkenin geleceği için de çok önemli, iş barışı için de önemli, istihdamın güvencesi açısında da güvenli. Bunu başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Kamu hizmetlerinin yerinde olmadığı, kamuda çok istihdam bulunduğu, mali yükün fazla olduğu yönündeki eleştirilere değinen Arslan, şunları belirtti:

"Biz, Türkiye'de son 15 yıl içerisinde birlikli kamu şirketlerini inşa ettik. Gerçekten yatırım yapan, istihdam oluşturan aynı zamanda ülkeye ciddi katkı sağlayan kamu şirketlerimiz oldu. Bu şirketlerle ilgili çeşitli araştırmalar ve yayınlar yaptık. Uluslararası Sendikal Hareketi Türkiye'de verimli kamu şirketi olabileceğine inanmıyordu. Biz bunun olduğunu gösterdik ve bunu başardık. Kamu hizmetlerini tamamen özelleştirerek çekilmek aslında küresel kapitalizmin bize dayatmış olduğu zorunluluklara teslim olmak anlamına gelir. Halbuki bazı hizmetler vardır ki kamu tarafından yapılması gerekir. Ama bu hizmetlerin kalitesini arttırmamız, verimliliğini artırmamız için adım atmamız gerekiyor."

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Şubat 2017 15:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu