ARSLAN, KAYSERİ'DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

08 Mart 2017 16:05, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çelik-İş, Öz İplik İş ve Öz Ağaç-İş Sendikalarımızın örgütlü olduğu Boydak Holding’de gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Mart 2017 tarihinde Kayseri’de bir dizi temaslarda bulundu. Arslan, Tasarruf Mevduat Fonu (TMSF) tarafından işletilen Boydak Grubundaki şirketlerde çalışan 9 bin 431 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Çelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyup Karaderili, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener, CEO’su Ertunç Laçinel ve Holding İnsan Kaynakları Müdürü Sancak Basa ile sendikalarımızın yöneticileri, şube başkanları ve yöneticileri katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sözleşme için yapılan törende mobilya sektörü alanında Türkiye’nin bilinen ve tanınan markalarını bulunduran Boydak Holdingde yapılan 3 yıllık toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Arslan, konuşmasının başında bugünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu anımsatarak, Ankara’da gerçekleştirilecek olan 8 Mart toplantısına katılmak üzere yola çıkan ancak geçirdikleri elim kaza sonucu hayatını kaybeden kadın işçilere Allah’tan rahmet, Türk-İş Konfederasyonuna da başsağlığı dileğinde bulundu. 

Arslan, konuşmasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz sonrası Boydak Holding/de bir değişim meydana geldi. Holdingdeki bu değişiklik, hukuki anlamdan öte, Kayseri ekonomisi ve Türkiye ekonomisi açısından, önemlidir. Holdingin geçmişten gelen tecrübesi, ekonomiye yansımaktadır. Böyle bir kurumun varlığı için bırakın elimizi, sendika olarak gövdemizi taşın altına koyarız. Boydak Holdinge bağlı fabrikaların bacaları tütmelidir. Yeni çalışanlar da olmalı, istihdam artışı da sağlanmalıdır. Sendikacılar olarak biz kendimizi bu kurumun ortağı olarak görmekteyiz. Sorumluluğumuzu da bu çerçevede görüyoruz. Boydak Holding daha çok kazanacak ve ileri gidecektir. Masada karşılıklı görüşmeler sonucu toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. FETÖ ile devletimizin mücadelesini asla unutmayacağız. Yürüyen yasal süreçte devletimize destek olmaya devam edeceğiz. İşyeri barışı konusunda elimizden geleni yapacak, emanet sahipleriyle diyaloğumuz istihdam konusunda da sürecektir’’

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener de “Bu gün Boydak Holding için güzel bir gün oldu. Dünya Kadınlar Gününde güzel bir anlaşma imzaladık. Çalışanlarımızın mali durumu daha iyi nasıl olur diye bir süredir görüşmelerde bulunduk. Sıkıntısız bir süreç geçirerek toplu iş sözleşmesinde masaya oturduk. Bizler şu anda emanetçiyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar gereği buradayız. Şartlar böyle bir yönetimi getirdi. Emanetçisi olduğumuz Boydak Holdingi daha da büyütüp, ileriye götüreceğiz. Çalışanlarımız bizi bu hedefe ulaştıracaktır” dedi. 

Boydak Holding CEO’su Ertunç Laçinel de “ Toplu iş sözleşmelerinde işveren ve işçi kesimini temsil eden sendikalar olarak iyi niyetliydik. İstihdamı ve ihracatı artırmak temel hedeflerimiz arasındaydı. İstihdam ve ihracat olmazsa olmazlarımız. Uzun soluklu çalışma hayatında maliyetlerimizi göz önünde bulundurup, ona göre zam yaptık” şeklinde konuştu.

Holding bünyesinde bulunan 8 bin 560 direkt ve 871 en direkt olmak üzere toplam 9 bin 431 işçiye kıdem durumlarına göre yüzde 10 ile yüzde 14.5 arasında, ortalamada ise yüzde 12.75’lik zam yapıldı. Sosyal haklarda da birinci yıl için yüzde 26’lık artış gerçekleştirildi. 

Arslan’ın Kayseri Temasları 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kayseri programı kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ile Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik Genel Başkanımıza Eşlik etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'deki belediyecilikte var olan uyum kültürüne dikkat çekerek, “Şehirdeki tüm yönetim dinamikleri ile uyum içinde çalışıyoruz; ama bundan da önemlisi çalışanımızla da uyum içindeyiz” dedi. Bu uyumu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceklerini ifade eden Başkan Çelik, önemli olanın iş huzuru olduğunu söyledi. Kul hakkı ve alın teri üzerinde de duran Başkan Mustafa Çelik, “Kul hakkına inanan, alın teri ve çalışanın hakkının ne olduğunu bilen insanlarız. Bunun veballi bir iş olduğunu bilerek hak ve hukuka riayet ediyoruz” diye konuştu.

Ziyarette Genel Başkanımız Mahmut Aslan, Başkan Mustafa Çelik'e günün anısına hediye takdim etti.

Arslan ve beraberindekiler, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Arslan, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a taşeron şirketlerin örgütlenmesinde kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Arslan, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ı da makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mart 2017 16:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu