EVET DİYORUZ, ÇÜNKÜ HEP DEMOKRASİ VE ÇÖZÜMDEN YANA OLDUK

25 Mart 2017 17:10, Haberler



             EVET DİYORUZ, ÇÜNKÜ HEP DEMOKRASİ VE ÇÖZÜMDEN YANA OLDUK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği için “Evet diyoruz, çünkü kurumsal tarihimizde hep demokrasiden ve çözümden yana olduk. Yönetim krizleri, ekonomik krizler ve belirli periyotlarla tekrarlanan darbeler istemiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, 25 Mart 2017 tarihinde, HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında Çanakkale’de gerçekleştirilen programda konuştu.

Arslan, HAK-İŞ’in anayasa değişikliğine evet kararını ve bunun gerekçelerini anlattı. Türkiye’de uygulanan parlamenter sistemin içinin boşaltıldığını, sistemin şekilden öze taşınamadığını ve 67 yıldır yaşanan siyasal ve ekonomik krizler ile darbelerin sistemin bu yapısızlığından kaynaklandığını kaydederek, bütün krizlerin faturasını önce emekçilerin ödediğini söyledi.

12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen darbe neticesinde 30 bin kişinin işten çıkarıldığını; 1994 ve 2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizlerde yüzbinlerce emekçi ve esnafın işsiz kaldığını hatırlatan Arslan, “Darbeler ve ekonomik krizler sonrasın işten çıkarmaların yanı sıra, ücretlerde de durgunluk ve gerilemelerin yaşandığını kaydetti.

“Evet dememek için hiçbir gerekçe yok. Çünkü mevcut sistemin devam etmesi durumunda geleceğimizden endişe ediyoruz” şeklinde konuşan Arslan, hayır diyenlerin yahut bu yönde düşünenlerin hepsinin aynı kulvarda değerlendirilemeyeceğini de söyledi.
 
Avrupa Birliği ülkelerinin, terör örgütü PKK’nın ve DAEŞ’in güçlü ve istikrarlı Türkiye istemedikleri için vatandaşı hayır oyu kullanmaya zorladıklarına işaret eden Arslan, “Evet, bazı şeylere kızdığı için hayır diyeceğini ifade eden vatandaşlarımız var. Herkesi saygıyla karşılıyoruz. Ancak pire için yorgan yakmamak gerekir diye düşünüyoruz. Onun içindir ki, anayasa değişikliğini anlatma toplantıları gerçekleştiriyor, üyelerimiz ve vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Çünkü biliyoruz ki, 16 Nisan geleceğimiz için bir milattır. Önemli bir tarihtir. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Arslan, sendikal gündemin çözüm bekleyen kronik sorunlarından taşeron konusuna da değinerek, işçi statüsünde kadro için mücadelemizi sürdürüyoruz. Referandumdan evet çıkması durumunda çözümün bizim ve dolayısıyla taşeron işçilerin talepleri doğrultusunda bir çözümün gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi

Programa Çanakkale Şube Başkanımız Vedat Yılmaz ile Edirne Şube Başkanımız  Emre Promet de katıldılar.

ARSLAN’DAN MÜSİAD’A ZİYARET

Genel Başkanımız Arslan, anayasa değişikliğini anlatmak için bulunduğu Çanakkale’de, MÜSİAD Çanakkale Şubesini de ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Mart 2017 17:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu