ARSLAN, İSTANBUL’DA KALABALIK TOPLULUĞA HİTAP ETTİ

05 Nisan 2017 20:24, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA KALABALIK  TOPLULUĞA HİTAP ETTİ


16 NİSAN SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRARI GETİRECEKTİR


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in “Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet” sloganıyla başlattığı “40 günde 40 ilde” anayasa değişikliği kampanyası kapsamında İstanbul’da HAK-İŞ’li emekçiler ve vatandaşlarla bir araya geldi.


HAK-İŞ İstanbul İl Başkanlığı tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde Üsküdar Belediyesi Yaşam ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anayasa'ya destek toplantısında katılımcılara hitab eden Genel Başkanımız Arslan’ın konuşması ilgiyle dinlendi.

Arslan, “Türkiye'de yaşadığımız siyasi krizler, ekonomik krizler, darbeler ve muhtıraların tamamında emekçiler kaybetti. Sendikal haklarımızı, kazanımlarımızı kaybettik, işimizi kaybettik. 1980 darbesinde 30 bin işçimiz işten atıldı. 5 Nisan ‘94 krizinde 500 bin işçi işini kaybetti, 2001 krizinde 450 bin esnaf ve işçi işini kaybetti. Dolasıyla biz siyasi ve ekonomik krizler ile darbelerin mağduruyuz” dedi.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin siyasi istikrar demek olduğunu ve siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı getireceğini ifade eden Arslan, “İstikrardan yanayız. Türkiye'nin krizleri yaşamadığı, güçlü bir devlet olarak ayakta kaldığı, istikrarlı bir hükümetin yer aldığı ülkede en çok biz kazanacağız. O yüzden emekçilerin, işçilerin, dar gelirlilerin hep beraber evet demesinin doğru olacağına inanıyorum. Bu ülkeyi sevdiğimiz için, geleceğinden endişe duyduğumuz için anayasa değişikliğine destek veriyoruz” diye konuştu.


YETKİLİ AMA SORUMSUZ CUMHURBAŞKANLARI DÖNEMİ KAPANACAK


Geçmişte yaşanan siyasi krizleri hatırlatan Arslan, “2001 krizinin tek müsebbibi Ahmet Necdet Sezer’dir. Ama faturasını Ecevit ve Bahçeli ödedi, halk faturayı seçilmişlere kesti. Krizi oluşturan Sezer’e kimse hesap soramadı. İşte yeni sistem yetkili ama sorumsuz Cumhurbaşkanları dönemini de kapatıyor” dedi.


TAŞERON İŞÇİLERE YÖNELİK ADIMLAR, SAYIN ERDOĞAN’IN BAŞBAKANLIĞI DÖNEMİNDE ATILDI


Taşeron konusuna da değinen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Başbakan iken taşeron işçilere yönelik tarihi adım atıldı. Bir kanun çıkarttı, bu kanunda ilk defa taşeron işçilerin toplu sözleşme hakkı güvence altına alındı. Kıdem ve temel bazı hakları güvence altına alındı. Sonra Davutoğlu hükümeti özel sözleşmeli personel statüsü adı altında bir öneri sundu. Hayal kırıklığı yaşadık. Bunu Cumhurbaşkanımıza ilettik ve kabul edemeyeceğimizi belirttik. Taşeron sorununun çözümü, işçi statüsünde kadrodur. Bu HAK-İŞ’in de taşeron emekçilerinin de talebidir. Taşeron işçilerin %80'ni örgütleyen örgütüz. Onun için taşeron emekçilerin doğal olarak bizden büyük beklentileri var. Bize güvendiler, inandılar ve sendikalarımıza üye oldular. Çalışmalarımızı işçi statüsünde kadro olarak sonuçlanacak şekilde devam ettiriyoruz. Referandumdan sonra bu konuda bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum.”


Arslan, 2006 yılında çıkan kanundan dolayı, Kamu'da 5 ay 29 günden fazla kadrolu işçi olarak çalıştırılamayan geçici işçilerin durumuyla ilgili de çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Arslan, toplantının  geniş katılımlı olarak gerçekleştirilmesinden dolayı HAK-İŞ İl Başkanı Mustafa Şişman’a teşekkür etti.


Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların İstanbul şube ve il başkanlarını da bulunduğu toplantıda anayasa değişikliğinin anlatılması için bir program oluşturulmasını ve işyerlerinin ziyaret edilmesi istedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Nisan 2017 20:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu