HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

21 Nisan 2017 10:04, Basın


HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada Arslan, “Ulusal egemenlik Türkiye’nin en önemli değerlerinden birisidir. Türk milleti olarak evlatlarımızı ulusal egemenliğimizin üstünde hiçbir gücün bulunmadığına inanan, demokrasimize ve özgürlüklerimize sahip çıkacak bireyler olarak yetiştirmeliyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklarımıza küçük yaşta ulusal egemenlik bilinci aşılanması açısından çok büyük bir önem taşıdığına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı, ülkemizin geleceği olan çocuklara hediye ettiğini anımsatan Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünya üzerinde çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu dile getirdi.

Atatürk’ün çocuklara böylesine anlamlı bir günü armağan etmesinin çocuklara olan güven duygusunun bir kanıtı olduğunu bildiren Arslan, “Bayramlar mutlulukların, sevinçlerin, paylaşımların arttığı günler olması nedeniyle çok özel günlerdir” ifadelerini kullandı.

Arslan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Temelleri 97 yıl önce atılan demokratik ve çağdaş bir biçimde yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainler tarafından darbe girişimi yapılmak istenilmiştir. Ancak o gece köklerine sımsıkı bağlı ve birbirine kenetlenmiş olan Türk milletini bir gecede yıkamayacaklarını apaçık bir şekilde gördüler. 

Bu yüzden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tek millet ve tek vatan olma ve milli irade bilincinin genç nesillere aşılanmasının sembolü olarak büyük bir önem arz etmektedir.

Demokrasinin önemini HAK-İŞ olarak her zaman dile getirmekteyiz. 1982 yılında yapılan askeri darbe sonucu hazırlanan anayasanın değişmesi gerektiğini yıllardır her alanda söyledik. Bu amaçla 2010 yılında yapılan Anayasa Değişikliği konusunda ‘Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına EVET’ sloganıyla destek vermiştik. 

16 Nisan 2017’de gerçekleşen Anayasa Değişikliği referandumu için ‘Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin EVET’ sloganıyla ‘40 günde 50 toplantı’ gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda HAK-İŞ olarak Anayasa Değişikliğine neden ‘EVET’ dediğimizi üyelerimize ve halkımıza anlattık.

Ülkemiz, 16 Nisan 2017 akşamı Anayasa değişikliği konusunda sandıklardan ‘EVET’ oyu tercihi vermiştir. Türk milleti, genç nesillerle daha güçlü bir geleceğe hep birlikte yürüyecektir.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2017 10:04, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu