ARSLAN, GAZİANTEP’TE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI PROGRAMINA KATILDI

04 Mayıs 2017 15:29, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Mayıs 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yıl 31’ncisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği haftası programına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yıl “Hayatınıza İş Sağlığı ve Güvenliğini Dahil Edin!” temasıyla Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan katılarak bir konuşma yaptı. 

“Daha fazla kayıtlı çalışan istiyoruz”

Toplantıda konuşan Arslan, “Gaziantep’in çalışma izinleri konusunda diğer alanlarda olduğu gibi istihdam ve ihracat alanında bölgenin bütün sosyo ekonomik sorunlarını çözme konusundaki misyonuna çalışma hayatının aktörleri olan işverenlerimizin ve devletimizin çalışma izinlerini daha fazla alarak kayıtlı çalıştırmalarını özellikle arzu ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“Talebimiz kayıtlı ve izinli çalıştırma konusudur”

Çalışma hayatındaki kayıt dışı işsizlik rakamlarının can sıkıcı, hüzün verici ve ülkemizi geleceğe taşımayacak olan rakamlar olduğunu belirten Arslan, “Bu konuda Valimizden, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızdan,  Sanayi ve Ticaret Odalarımızdan ve bütün işverenlerimizden talebimiz bölgede özellikle kayıtlı ve izinli çalıştırma konusundadır” ifadelerini kullandı.


“Düzenlemeler yeterince ilgi görmedi”

Gaziantep ilinin aynı zamanda Suriye sınırında olan bir şehir olduğunu ve Nizip’te bulunan konteynır kent dahil olmak üzere bölgede yaklaşık olarak 600 bin civarında göçmen bulunduğunu açıklayan Arslan, “Bunların getirmiş olduğu ağır yük ve sorumluluğun farkındayız ancak özellikle Çalışma Bakanlığının ve sosyal tarafların göçmenlere yönelik olarak hazırlamış olduğu, getirmiş olduğu düzenlemenin yeterince ilgi görmemiş olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 


“Kayıt dışılık Gaziantep’in başarısına yakışmıyor”

Suriyelilerle ilgili getirilen düzenlemelerle bir işyerinin yüzde 10’unu geçmeyecek şekilde yapılmış bir düzenleme olmasına rağmen hala çok az sayıda kayıtlı ve izinli işçilerin çalıştırıldığını dile getiren Arslan, “Bu durum Gaziantep’in büyük başarısına yakışmıyor. Bu konuyu birlikte çözmemiz gerekiyor. Bu konuda bir mevzuat düzenlemesine ihtiyaç varsa bunu da konuşmamız gerekiyor” dedi. 

“2012 yılında ilk defa müstakil bir yasamız oldu”

İş sağlığı ve iş güvenliği konusunun ülkemizin kadim bir sorunu olduğunun altını çizen Arslan, “Ne yazık ki bunca yaptığımız düzenlemeye rağmen 2012 yılında çok önemli bir başarıya imza attık. İlk defa müstakil bir yasamız oldu. Bu yasayla birlikte 2015’te yaşadığımız ciddi kazalardan dolayı yeni bir kısım hamleler yaptık” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mayıs 2017 15:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu