YILDIZ, 10. İLERİ DÜZEY EĞİTİM PROGRAMI AÇILIŞINA KATILDI

15 Mayıs 2017 12:09, Haberler


YILDIZ, 10. İLERİ DÜZEY EĞİTİM PROGRAMI AÇILIŞINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, İleri Düzey Eğitimi için Ankara’ya gelen üyelerimizle bir araya geldi.

Açılışta konuşan Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ileri düzey eğitim programıyla önemli bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

“HAK-İŞ için eğitim olmazsa olmazdır”

Yıldız, “HAK-İŞ için eğitim olmazsa olmaz sendikal faaliyetlerimizden ve önceliklerimizden bir tanesidir. HAK-İŞ Konfederasyonu ve MÜSİAD ile beraber bir işçi ve işveren örgütü olarak ortak bir proje gerçekleştiriyoruz. Geçen yıldan beri bu projeyi uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

 “Sosyal diyaloğu çok önemsiyoruz”

İleri Düzey Eğitim Programının temelinde eğitimin olduğunu belirten Yıldız, “Hedefimiz sosyal diyalogtur. HAK-İŞ olarak tüzüğümüzde, uygulamamızda, faaliyetlerimizde sosyal diyaloğu çok önemsiyoruz. Sosyal diyalog söylemini çok önde tutuyoruz. Bunu sadece söylemiyor, uygulamaya çalışıyoruz. Uygulanmasını da istiyoruz. Çalışma hayatında sosyal adalet olacaksa, iyi bir kalkınma olacaksa hem ekonomik hem de sosyal gelişme olsun diyeceksek sosyal diyaloğa ihtiyacımız vardır” diye konuştu.

“Bu eğitimler HAK-İŞ’in sendikal harekette ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor”

HAK-İŞ olarak İleri Düzey Eğitimlerini çok önemsediklerini anlatan Yıldız, “İçerik olarak ve uygulama olarak sıra dışı olarak tabir ettiğimiz bu eğitimler teşkilatımız tarafından ilgiyle karşılanıyor. Bu eğitimler HAK-İŞ’in sendikal harekette ne kadar iddialı olduğunu ortaya koyması bakımından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.


Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni kapsamında, Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in faydalanıcısı olduğu “İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Yardım Projesi (Operasyonu) kapsamında verilen İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP)'nın startı,09 Ocak 2017 tarihinde verildi. 10. Dönem kursiyerleri, 15 Mayıs 2017 tarihinde Ankara Midi Otel’de yapılan açılışın ardından ilk eğitimlerine başladılar. 


12 farklı modülden ve 78 saatlik bir ders programından oluşan ve 13 gün devam eden İleri Düzey Eğitim Programı (İDEP) 10. Dönem açılışında Proje Ekip Lideri Michael Heathcote, katılımcıları selamlayarak genel hatlarıyla proje ve önceliklerinden, özel olarak da İDEP'nin hedeflerinden bahsetti. 

Proje Koordinatörü Recep Atar, alınacak olan eğitimler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2017 12:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu