ARSLAN: “MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU GÜÇLENDİRİLMELİ”

23 Mayıs 2017 15:46, Haberler


ARSLAN: “MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU GÜÇLENDİRİLMELİ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, nitelikli işgücünün artırılması ve iş kazalarının en aza indirilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Arslan, 23 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayı”nda konuştu. Küreselleşmeye paralel nitelikli işgücüne olan talebin arttığına ve gelişen dünyada nitelikli işgücüne sahip olmanın her geçen gün önem kazandığına dikkat çeken Arslan, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun bu konuda önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Çalışma Hayatında Mesleki yeterlilik Çalıştayına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ,HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan , Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı  Adem Ceylan, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEP) yetkilileri ile STK Başkan ve temsilcileriyle birlikte çok sayıda  belge almayı hak kazanan çalışan işçiler katıldı. 


MESLEKİ YETİRLİLİK KURUMU GÜÇLENDİRİLMELİ


MYK’nın kuruluşundan itibaren zaman zaman tartışıldığını, alternatifler önerildiğini hatırlatan Arslan, “Bugün Mesleki Yeterlilik Kurumu iyi bir standardı yakalamış durumda. Çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. MYK’nın çalışmalarını güçlendirmeli, çeşitlendirmeli ve tanınırlığının artırılması için adımlar atılmalı. Diğer taraftan MYK’da hem hükümet hem de sosyal taraflar eşit şekilde temsil ediliyor, buna sahip çıkalım” dedi.


HAK-İŞ’te Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEB) açtıklarını ve sekiz meslekte sınav yaparak belge verdiklerini belirten Arslan, şunları söyledi: “Toplum uzun yıllar değişik işlerinde kolay yoldan belge almaya alışmış. Ancak MEYEB’de böyle bir şeye asla müsamaha gösterilmiyor. Sadece sınavda başarılı olanlara belge veriliyor. MYK Türkiye’ye bu konuda disiplin sağladı. Akreditasyonun, sınav ve belgelendirmenin denetlenmesi iyi oldu. Diğer taraftan insan odaklı düşünmemiz gerekiyor. Her şeyi yeniden imal edebilir, maddi imkanlar oluşturabilirsiniz ama insanı kaybederseniz yerine getiremezsiniz. Nitelikli işgücünü artırırken diğer taraftan iş kazaları ve meslek hastalıklarını da asgariye düşürmeliyiz. Bu açıdan HAK-İŞ olarak MYK’nın bütün çalışmalarına destek veriyoruz.”


Protokol konuşmalarının ardından Mesleki Yeterlilik Belgelerini almayı hak kazananlara belgelerini Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan alan  işçilerle birlikte Genel Başkanımız Mahmut Arslan  ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız'da katılarak toplu hatıra fotoğrafı çekildi. 





HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2017 15:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu