ARSLAN, “ÇALIŞAN KADINLARIN EMEKLERİ SÖNDÜRÜLMESİN”

26 Mayıs 2017 15:00, Haberler


ARSLAN, “ÇALIŞAN KADINLARIN EMEKLERİ SÖNDÜRÜLMESİN”


HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından düzenlenen ‘Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi’nin 5’inci toplantısı 26 Mayıs 2017 tarihinde Karaman'da gerçekleştirildi.


HAK-İŞ Karaman İl Başkanlığımız binasında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, HAK-İŞ Karaman İl Başkanı Mehmet Bayrakçı, MEMUR-SEN Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, MEMUR-SEN Karaman Kadın Kolları Başkanı Hasibe Ceyhan, Öz Gıda-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Adnan Gürsoy, kadın komite başkanları, işyeri kadın temsilcileri ve üyeler katıldı.

HAK-İŞ’in büyük bir yoğunluğunu kadınların iş hayatına daha fazla katılması yönünde çalışmalara verdiklerini anlatan Arslan, “Sendikalarımızda çalışan kadın sayısını nasıl artırırız, sendika yönetimlerinde kadın sayısını nasıl artırırız, bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

“Sendikal mücadelenin geleceğe taşınması için toplumsal eşitlik sağlanmalı”

Sendikal mücadeleyi geleceğe taşıyabilmek için toplumsal eşitliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Bu sadece kadınlara karşı değil, milletimize karşı sorumluluğumuzdur. Çünkü kadın annedir, kadın eştir,  kadın kardeştir, toplumun yarısıdır” şeklinde konuştu.

Kadınların sendikal harekette etkin roller üstlenmesini istediklerini dile getiren Arslan, ülkemizin yarısının kadın olduğunu ancak çalışma hayatındaki kadın oranının ve sendikalı kadın oranının çok düşük olduğunu belirterek, kadın temsilcilere “Sendikalarınızda bir adım öne geçecekseniz TİS’lerde yer alın, temsilci olun, delege olun, kongre seçimlerine katılın, örgütlenmelerde etkin rol üstlenin” şeklinde çağrıda bulundu.


“Arslan Karaman’dan 2 çağrıda bulundu”

“Karaman’dan 2 çağrı yapıyorum” diyen Arslan, “İlki sanayi şehri Karaman'da çalışan kadınların emeklerinin söndürülmemesi için sendikalı olmalarını arzu ediyoruz. Medeniyet şehri Karamanımızda, çalışma hayatındaki kadınların hak ettiği yerde olmasını istiyoruz.

İkinci çağrım ise sendikalarımıza; kadınlara yönelik ayrımcılığı bitirip mevzuatta kalan ayrımcılığı bitirecek eşitlik şartlarını oluşturmalıyız. Sendika yönetimlerimizde kadın sayısını artırmalıyız” diye konuştu.


“Karaman’da olmak benim için onur kaynağı

Karaman'da bulunmanın ve mesajlarını Karaman’dan paylaşmanın kendisi için büyük bir ayrıcalığı olduğunu anlatan Arslan, “Bu şehirde olmak benim için onur kaynağıdır, memnuniyet kaynağıdır. Daha çok kadın sendikacıya yer açan Karaman'a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Proje toplantısının açılış konuşması HAK-İŞ Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz tarafından gerçekleştirildi. 

Yavuz, katılımcıları selamlayarak söz konusu projenin beşinci ayağının Karaman’da gerçekleştirildiğini belirterek projenin detayları ve kapsamı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


“Bu proje bunun için ve kadınların iş hayatındaki sıkıntıları aşması için çok önemlidir”

HAK-İŞ Karaman İl Başkanı Mehmet Bayrakçı, “Karaman kadın çalışanların sendikalaşması anlamında son birkaç yıl içerisinde önemli mesafeler kat etti fakat istediğimiz yerde değiliz. Karaman’da çalışan yoğun bir kadın iş gücü var. Bu iş gücünün hızla sendikalarımıza üye olmasını temenni ediyoruz. Bu proje bunun için ve kadınların iş hayatındaki sıkıntıları aşması için çok önemlidir” diye konuştu.


Programın ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, MEMUR-SEN Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir tarafından hediye takdim edildi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mayıs 2017 15:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu