ARSLAN, ROMA’DA ETUC ARA DÖNEM KONFERANSINA KATILDI

30 Mayıs 2017 10:49, Haberler


Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki Konfederasyonumuz heyetinde, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Dış İlişkiler Uzmanlarımız Merita Yıldız, M. Onur Sayılan ve Pınar Fulya Özcan yer aldı.


Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Ara Dönem Konferansı, “Çalışanlar İçin Avrupa’ya Acil Önlem Çağrısı” temasıyla  29-31 Mayıs 2017 tarihinde İtalya’nın başkenti Roma'da gerçekleştirildi.


Avrupa Ekonomik Topluluğu’nu kuran Roma Antlaşması’nın 60. yıldönümünün de kutlandığı toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Dış İlişkiler Uzmanlarımız Merita Yıldız ve M. Onur Sayılan katıldı. Bu toplantıda, uzmanlarımızdan ETUC Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Pınar Fulya Özcan'da ETUC Kadın Komitesi delegesi sıfatıyla hazır bulundu. 

ETUC GENEL SEKRETERİNDEN DESTEK TALEP ETTİK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan toplantıda Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Luca Visentini’yle bir araya gelerek  Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun Avrupa Bölge Konferansı’nın 15 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’de yapılması yönünde ETUC’tan destek talep etti.


“Uluslararası Sendikal kuruluşlarla birlikte hareket edelim” diyen Genel Başkanımız Arslan, ETUC Genel Sekreteri Visentini’den ILO Yönetim Kurulu toplantısında ILO’nun Avrupa Konferansının Türkiye’de yapılması yönünde katkı vermesini ve girişimde bulunmasını istedi.


ETUC Genel Sekreteri Visentini de 3 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye’deki gelişmelerle ilgili olarak Ankara’da yapılan ve katılımcılar arasında Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de bulunduğu sendika temsilcileriyle Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) temsilcilerinden oluşan heyetlerin temasları sonunda ortak deklerasyon yayınlanmasına dikkat çekerek, ILO Avrupa Konferansı’nın Türkiye’de gerçekleşmesi için gayret sarf edeceklerini söyledi.  


Arslan, ayrıca toplantıda Türkiye’de imzalanan Ortak Deklarasyonun bir yol haritası olarak uygulanması için gayret edilmesi gerektiğini vurgulayarak, ILO Avrupa Konferansı Türkiye’de yapılması halinde, platformu oluşturan STK temsilcilerinin de hükümetle görüşmeleri için bir fırsat olacağını söyledi.  


Konferans boyunca Yeni bir Ekonomi Politikası: Kaliteli İşler İçin Yatırım ve Avrupa Ekonomi Yönetimi reformu; Toplu İş Sözleşmelerinin Yeniden İnşası; Avrupa'da Ücret Artışı Ve Sosyal Haklar, İş'te Demokrasi: Gelecekte İşçilerin Katılımı ve Endüstri 4.0 İçin AB Politikası, İş'in Geleceği, Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun geleceği, beşinci oturumda Sürdürülebilir Gelişme ve Geçiş, Cinsiyet Eşitliği, Adil Göç ve Hareketlilik, Bütünleşme ve Eşit Muamele, Sosyal Dampinge Karşı Mücadele ve Adil Ticaret konularına ilişkin oturumlar gerçekleştirildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Mayıs 2017 10:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu