ARSLAN, İFTARDA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

05 Haziran 2017 23:14, Haberler


ARSLAN, İFTARDA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Haziran 2017 tarihinde Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen Geleneksel Basın İftar Programında çok sayıda basın mensubuyla bir araya geldi.

İftar programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, Cengiz Gül ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Arslan iftar programında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Emek Büroları tarafından düzenlenen Kıdem Tazminatı Çalıştayına katıldığını hatırlatarak, “CHP’nin kıdem tazminatı çalıştayına katılarak kıdem tazminatıyla ilgili değerlendirmelerimizi geniş bir şekilde yaptık. Türkiye’nin çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birisi olan kıdem tazminatı konusunda HAK-İŞ olarak görüş ve önerilerimizi sıralayarak bu konuda ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğini konuştuk” dedi.

“ILO’NUN TÜRKİYE’DE YAPILMASI İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ” 

Türkiye’de önümüzdeki günlerde tartışmaları belki biraz daha yoğunlaşacak olan Ekim ayında yapılması gereken ILO bölgesel toplantısının Türkiye’de yapılmaması için bir dizi girişimleri ortadan kaldırmak adına HAK-İŞ’in ciddi bir çalışma yaptığını vurgulayan Arslan, “ILO’nun bölge toplantısı 2 yıl önce Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye’de yapılması kararlaştırılmış ancak daha sonra Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Uluslararası Emek Konfederasyonunun da girişimiyle bu toplantının Türkiye’de yapılmaması yönünde yoğun bir çaba sarf edildiğini görüyoruz. HAK-İŞ olarak Bu konuda da  özellikle Türkiye’de yapılması hususunda hem muhataplarımız olan ITUC ve ETUC yetkililerini hem de Birleşmiş Milletler ve ILO Genel Müdürü başta olmak üzere çok sayıda sendikaları ve sosyal tarafları yoğun bir şekilde bilgilendirip bu toplantının Türkiye’de yapılması konusunda ciddi bir çaba sarf ediyoruz” açıklamasında bulundu.

HAK-İŞ’in geçmişte iş yasasının oluşturulmasında, sendikalar ve toplu iş yasası süreçlerinde, iş sağlığı ve iş güvenliği gibi pek çok konuda diğer konfederasyonlarla birlikte çalışma konusunda pozitif davrandığını ve hep birlikte çalışıp, birlikte mücadele etmeyi teklif ettiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ olarak mevcut haklarımızın korunacağı bir yeni modele ihtiyacımız var. İsmi çok önemli değil bu modelin. Bu konuda birlikte çalışmaya hazırız. Farklı sendikalar, konfederasyonlar olsak da ortak sorunlarımız konusunda birlikte çalışmayı geçmişte yaptığımız gibi yine yapabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“15 TEMMUZ DAVALARINI İZLEMEK İÇİN MÜDAHİL OLMAK İSTİYORUZ”

HAK-İŞ’in 15 Temmuz duruşmalarının başladığı günden itibaren bu davaların çok ehemmiyetli olduğuna dikkati çeken Arslan, “Biz bu konuda ciddi bir hazırlık yaptık. Özellikle müdahil olmamızın gerekçelerini oluştururken hem ülkemizin nasıl büyük bir felaketten kurtulduğunu, hem de bizzat darbe girişimine karşı ülkemizin, milletimizin iradesinin yanında yer alan HAK-İŞ’lilerin yaşadığı mağduriyetler, şehitlerimizin ve gazilerimizin olması bizim bu davada hem müdahil olarak hem de bizatihi bu davanın takipçisi olarak yer almamız hususunda genel bir mutabakatımız var. Davalar sulandırılmak isteniyor. Planlanmış bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

 “ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN 15 TEMMUZ NÖBETİMİZ OLACAK”

Arslan, “HAK-İŞ olarak Çarşamba gününden itibaren duruşmanın olduğu her gün orada nöbetimiz olacak. Arkadaşlarımızla beraber davaları sonuna kadar takip edeceğiz ve müdahil olma talebimiz kabul edilirse bu örgüte karşı HAK-İŞ’i ve milletimizi en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Haziran 2017 23:14, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu