YILDIZ, İSG KONSEYİ 26. TOPLANTISINA KATILDI

22 Haziran 2017 17:44, Haberler


YILDIZ, İSG KONSEYİ 26. TOPLANTISINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 22 Haziran 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi 26’ncı toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Yıldız, TBMM’den geçen bazı İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının 2020 yılına kadar ertelenmesini Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün gelişimine ket vuracak bir gelişim olarak ve İSG konusunda cesaret kırıcı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda iş kazalarında “0 Hedef” bildirisini yayınladıklarını anımsatan Yıldız, “Bu bildiriyi çok güzel ve önemli bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Ancak metnin taraflarla hala paylaşılmamasını temel bir eksiklik olarak görüyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in İş Sağlığı ve Güvenliği alanında önemli çalışmaları olduğuna dikkati çeken Yıldız, “HAK-İŞ’in, MÜSİAD projesinde 9000 konularının önemlilerinden bir tanesini İş Sağlığı ve Güvenliği konusu oluşturuyor” dedi.

Geçen yılki kadın projesinde önemli sayıda kadın çalışanın eğitilmesinin ardından bir rehber yayınlandığını anlatan Yıldız, “Bu yılki kadın projesinde 3500 kadın üyemizin katılımıyla ile büyük bir anket yaptık. Ankette kadın üyelerimize İş Sağlığı ve Güvenliği problemleri ve çalışma koşullarına ilişkin karşılaştıkları problemleri sorduk” şeklinde konuştu.

Yıldız, “Sendikalarımızda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim merkezleri kuruyor. HAK-İŞ Genel Merkez binasını İSG öncelikli olarak fiziken yeniliyoruz. Personelimizin tamamını ilk yardım konusunda eğitiyoruz” dedi.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2019-2023 politika belgesinde hem 80 milyon vatandaşımız ve 3 milyon mülteci için İSG eğitim oranı hedefi konulmuştur” açıklamasında bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Haziran 2017 17:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu