KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜNDE İMZALAR ATILDI

06 Temmuz 2017 13:35, Haberler


KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜNDE İMZALAR ATILDI


HAK-İŞ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilen Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü imzaları atıldı.

Kamuda çalışan işçileri kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve kamuda örgütlü olan sendika başkan ve yöneticileri tarafından imzalandı.

İmza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Karaca, Liman-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplu iş sözleşmesi protokolü üzerinde çalışırken istenilen ve arzu edilenle gerçekleştirilen arasındaki dengeyi kurabilme gayreti içerisinde çalıştıklarını ifade etti. 

Müezzinoğlu, “Toplu iş sözleşmesinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Tüm çalışanlarımızın alın terinin bereketlenmesini temenni ediyorum. Kazasız belasız sağlıklı bir çalışma hayatı diliyorum” dedi.

“41 BİN 800 ÜYEMİZİ İLGİLENDİRİYOR”

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Ocak ve 1 Mart için yürürlüğe girecek olan toplu iş sözleşmesinin HAK-İŞ’e bağlı sendikaların yaklaşık olarak 41 bin 800 üyesini kapsadığını belirtti.

“UZLAŞIYLA SONUÇLANDIRILMASINI ÖNEMLİ BULUYORUM”

Arslan, toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin hem ülkemizin içinden geçtiği önemli ve kritik süreç, hem çalışma hayatında ve ekonomide yaşanan belirsizlikler göz önüne alındığında masa başında, uzlaşmayla sonuçlandırılmış olmasını ülkemiz ve çalışma hayatı adına son derece önemli bulduğunu söyledi.

Arslan, “Toplu sözleşme müzakerelerinde taleplerimizin ve beklentilerimizin tamamı gerçekleşmemiş olsa da kamu toplu iş sözleşmesinin çerçevesinin kriz yaşanmadan, herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkmadan uzlaşmayla sonuçlandırılmış olmasını çalışma hayatımız adına, emekçiler adına, Türkiye adına önemli bir kazanım olarak görüyoruz” diye konuştu.

“TAŞERON İŞÇİLERİN ÇERÇEVE SÖZLEŞMELERİNİ DE İMZALAMAK İSTİYORUZ”

Konuşmasında taşeron işçilerin ve geçici mevsimlik işçilerin sorunlarına da değinen Arslan, “2014 yılından beri sonuçlandıramadığımız taşeron işçiliği konusu Konfederasyonumuz için en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Kamu çerçeve sözleşmesinin imzalanmasından sonra taşeron işçilerin çerçeve sözleşmelerini de imzalamak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı yeniden hızlandırıp Yüksek Hakem Kurulu kapısında binlerce işyerinin toplu iş sözleşmesinin daha fazla beklemeden sonuçlandırılması konusunda sayın bakanımızdan destek ve katkı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Arslan, taşeron işçiliği konusunun nihayete erdirilerek kamuda istihdam edilmesi konusundaki taleplerin önümüzdeki süreçte en üst düzeyde dikkate alınarak bu konunun da Türkiye’nin çalışma hayatındaki gündeminden artık kaldırılmasını ve bu sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile geçici mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda daha da artırılabileceği hususunda bir model üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Arslan, “Bu modelin de hayata geçirilmesi konusunda bakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Arslan, “Bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin HAK-İŞ için, konfederasyonumuz ve bakanlığımız, sendikalarımız, çalışanlarımız, işletmelerimiz, tüm çalışma hayatı ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.


PROTOKOL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ



HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Temmuz 2017 13:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu