ARSLAN, SOMALİ’DE SCTU BİNASI AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

25 Temmuz 2017 15:07, Haberler


ARSLAN, SOMALİ’DE SCTU BİNASI AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Temmuz 2017 tarihinde Somali’de TİKA-HAK-İŞ işbirliği kapsamında inşaatı tamamlanan Somali Sendikalar Konfederasyonu (SCTU) yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı açılış törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmet Halfaya, TİKA Somali Koordinatörü Galip Yılmaz, Somali Çalışma Bakanı Salah Ahmed Jamaa, Somali Meclis Başkan Yardımcısı Abdiweli İbrahim Sheikh Mudey, Mogadişu Büyükelçi Yardımcısı Alican Aksoy, Somali Milletvekilleri ve çeşitli ülkelerden gelen OATUU, SWTUF, COTU ve NOTU sendikalarının temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Arslan, HAK-İŞ ve TİKA işbirliği çerçevesinde yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının Somali halkı için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan, yeni hizmet binasında Somali halkı için yararlı işler yapılarak halka güzel hizmetler edileceğine inandığını söyledi.

HAK-İŞ’in Somali yeni hizmet binası yapımındaki katkısının özel bir çalışmanın ve olağanüstü bir girişimin sonucu olarak ortaya çıktığını vurgulayan Arslan, “Türkiye, bir ülkenin yok olmasına, yokluk içinde debelenmesine, emperyalizmin burayı kurban seçmesine göz yummadığı için toplumsal seferberlik ilan etti. Bu yüzden Türk işçileri ve Türk halkı yüreğini ve ekmeğini ortaya koydu” dedi.

“Yoğun Çalışmalarımız Sonucunda Böyle Bir Proje Ortaya Çıkardık”

HAK-İŞ olarak Somali’ye yaptıkları yardımın diğer yardımlardan farklı olarak işçilerin özverisinin kalıcı olmasını istediklerini belirten Arslan, “Muhammed Osman ve SOCOTU ile tanıştıktan ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Yoğun çalışmalarımız sonunda böyle bir projeyi ortaya çıkardık. Bu aşamada TİKA’nın uluslararası liderlik ve kapasitesinden yararlandık. Sonuç olarak ortaya böyle güzel bir eser çıktı. Bu eser, yardım eden bir örgüt olan HAK-İŞ’ten daha ileri bir yapıyı ortaya çıkardı” açıklamasında bulundu.

“Somali’de Bağımsız ve Özgür Sendikal Hareketin Gelişmesini İstiyoruz”

HAK-İŞ olarak bağımsız ve özgür sendikacılığın öncüsü olan ITUC ile prensipleri doğrultusunda Somali’de özgür, bağımsız ve demokratik sendikal hareketin gelişmesini istediklerinin altını çizen Arslan, bunun için her türlü katkıyı ve özveriyi ortaya koyduklarını belirtti.

“Somali’de Demokratik, Bağımsız ve Özgür Sendikacılığın Güçleneceğine İnanıyoruz”

Somali’de çoğulcu sendikal yapının ve rekabeti olduğunun farkında olduklarını anlatan Arslan, “Çoğulculuk, açık toplumun bir unsurudur. Bu yüzden rekabeti olumlu yönde geliştirmek lazım. Somali Çalışma Bakanı’nı geniş bir vizyona sahip olmasından dolayı kutluyoruz. Muhammed Osman Haji liderliğinde Somali’de bu yeni imkanlarla demokratik, bağımsız ve özgür sendikacılığın daha da güçleneceğine inanıyoruz. Somali’nin gelişmesinin, ülkenin bütünlüğü ve sendikal hareketin gelişmesi konusundaki sorumluluğunuzu artırdığına inanıyoruz” diye konuştu.

Arslan, “Başta Somali ile işbirliğini başlatan ve bu konuda liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, elçiliğimize, üyelerimize, TİKA’ya, SOCOTU’ya, Sudan, Uganda sendikacılarına ve size teşekkür ediyoruz” dedi.

Arslan, törenin ardından SCTU hizmet binası önünde fidan dikti.

25 Temmuz 2017 15:07, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu