YABANCI SENDİKACILARI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

18 Ekim 2017 18:00, Haberler


YABANCI SENDİKACILARI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 18 Ekim 2017 tarihinde, Memur-Sen, ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ortaklığında gerçekleştirilen eğitim programına katılan yabancı sendikacıları HAK-İŞ Genel Merkezi’nde ağırladı. 

Toplantıda konuşan Yıldız, Türkiye’deki memur ve işçi sendikalarının yapılarında ortaya çıkan farklılıkları açıkladı.

Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun tarihi boyunca çalışma hayatına vermiş olduğu katkılar konusunda yabancı sendikacıları bilgilendirdi.

HAK-İŞ’in sosyal diyalog konusuna büyük önem verdiğini anlatan Yıldız, HAK-İŞ’in bugüne kadar iş kanununda çalışanlar için yapılan pozitif değişikliklerin gerçekleştirilmesi anlamında önemli işlere imza attığını söyledi. 

“Sendika Toplu Sözleşme Barajının Düşmesini Sağladık”

Sendika toplu sözleşme barajının yüzde 10 barajından yüzde 1’e düşmesi ve üyelik kayıtlarının e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmesi yolunun açılmasının HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından verilen çabalar sonucunda ortaya çıktığını belirten Yıldız, “Önceki yıllarda çalışma hayatında hiçbir hakkı bulunmayan taşeron işçiler için öncelikle yeni bir kanun çıkarttık” dedi. 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, “HAK-İŞ olarak toplu sözleşmelerden doğan ücret farklarının asıl işveren tarafından yüklenilmesini sağladık. Yıllık izin ve kıdem tazminatı haklarını garanti altına aldık. Taşeron çalışanlarımız ile bu sayede daha fazla örgütlenme şansını elde ettik” dedi.

“HAK-İŞ Olarak Güçlü Bir Kadın Komite Yapımız Bulunmaktadır”

HAK-İŞ’in kadın konusunda da büyük bir hassasiyete sahip olan konfederasyon olduğunu vurgulayan Yıldız, “Birçok ilde kadınlar için projeler ve aktivitelerimizi gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ olarak güçlü bir kadın komite yapımız bulunmaktadır. Çalışma hayatında kadınların karşılaştığı her türlü problemi bu güne kadar önemle değerlendirdik, sorunlar için çözüm yolları ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Şubelerimizde ve yönetim kademelerimizde kadınların bulunmasına önem veriyoruz ve bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in çatışmacı değil, uzlaşmacı bir sendikacılık yaptığını bildiren Yıldız, “Biz çoğulculuğa, sosyal diyaloğa, masada müzakere yapmaya ve sorunların çözümünde bir ortak olmaya inanıyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ekim 2017 18:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu