ARSLAN, KUDÜS İÇİN HEP BİRLİKTE KONFERANSINA KATILDI

23 Ekim 2017 12:21, Haberler


ARSLAN, KUDÜS İÇİN HEP BİRLİKTE KONFERANSINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Ekim 2017 tarihinde Kaya İstanbul Fairy&Convention Hotel’de HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından düzenlenen “Kudüs İçin Hep Birlikte” konulu II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katıldı.

Konferansa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı ve Ak Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan, yöneticileri ve uzmanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, 50’ye yakın ülkeden gelen misafir heyet başkanlarının selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Konferansta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugüne kadar Filistin ve Kudüs için yapılan tüm çalışmaları, bu yolda verilen mücadeleyi, yüzyılı aşkın bir süredir devam eden bütün çabaları teşekkür, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

“Bütün Dünyayı Kapsayan Bir Organizasyonu Gerçekleştirdik”

Sendikal hareketin, mücadele, eylem ve sonuç alma üzerine inşa edildiğini vurgulayan Arslan şöyle devam etti; “Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliğinin çok önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyoruz. Özellikle dünyanın en büyük işçi konfederasyonları, sendikal yapıları oluşturan büyük organizasyonların bir parçası olarak bu mücadele zaman zaman uluslararası pek çok konferansta dile getirilmiş, Filistin ve Kudüs davasına zaman zaman destek ilan edilmiştir. Biz bunu ete kemiğe büründürdük. Daha önemli ve bütün dünyayı kapsayan bir organizasyonu gerçekleştirdik. Bu organizasyonun bugüne kadar yapılanların dışında yeni şeyler yapmasını bekliyoruz.” 

“İslam Dünyasını İkna Etmemiz Gerekiyor”

Filistin ve Kudüs davasının 2 ana temel üzerine inşa edilmesi gerekliliğini vurgulayan Arslan, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi; “Birincisi Filistin davası konusunda islam dünyasını ikna etmemiz gerekiyor. Filistin ve Kudüs davası konusunda islam dünyasını ellerini taşın altına koyması için ikna etmemiz gerekiyor. İkincisi bütün insanları ikna etmemiz gerekiyor. Filistin davasının haklılığını ve bu haklılığımızın ötesinde haklarımızı anlatabilmemiz için tüm insanlığı ikna etmemiz lazım.  

Bizim bu anlamda yeni bir yol açarak, yenilikçi bir kısım çalışmalar yapmamız gerekiyor. Konuşmamız ve müzakere yapmamız gerekiyor. Neler yapabileceğimiz konusunu sadece toplantı yaparak konuşup dağılmaktan öteye taşımamız gerekiyor. Bir eylemlilik sürecini başlatmamız gerekiyor. Bir sonraki konferansa gelirken neler yapabileceğimizi sunum olarak gözden geçirmemiz gerekiyor.”

“Bu Konferans Yeni Arayışların Bir Yenisidir”

“Ümmetin ortak sorunu olan bu davanın hedefine ulaştırılması için bir yol bulmamız gerekiyor. Bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor” diye konuşan Arslan, “Bütün bunları yaparken ana, esas davamızdan vazgeçmemeliyiz. O davanın mücadelesini sulandırmadan, aynı istikamette yeni yollar, yeni alanlar açmamız gerekiyor. İşte bu konferans yeni arayışların bir yenisidir. Bizim bu yeni arayışlarımızı sendikal hareketin dinamizminden de yararlanarak bu istikamette yeni çözümler ve yaklaşımlar bulmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

50’ye yakın ülkeden 250 delegasyonun katılımıyla gerçekleştirilen II. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansının büyük ölçüde hedefine ulaştığını vurgulayan Arslan, “Bugün ve yarın gerçekleştirilen konferanslarda somut birtakım kararlar alarak hayata geçirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ekim 2017 12:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu