CUMHURİYETİMİZİN 94. YILINI KUTLUYORUZ

28 Ekim 2017 09:06, Basın


CUMHURİYETİMİZİN 94. YILINI KUTLUYORUZ


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Daha demokratik, daha gelişmiş ve daha kalkınmış Cumhuriyetimizin 94. yılını gururla kutluyoruz.’’ dedi.


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhuriyetin ilanının 94. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Daha demokratik, daha gelişmiş ve daha kalkınmış Cumhuriyetimizin 94. yılını gururla kutluyoruz.

Milli ve dini bayramlar ile birlikte gelen toplumsal dayanışma ve hoşgörü; yaşanan bütün tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların ve gerilimlerin aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, diyalog; uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesi açısından çok önemli fırsatlar sunmaktadır.

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile halka seçme ve seçilme özgürlüğü getirilerek, daha demokratik ve daha özgür bir seçim ortamı ile demokratik geleceğin temelleri atılmıştır. 

94 yıllık zamanda demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler noktasında önemli mesafeler kat edilmiştir. 

Ülkemizin gerek yapılan yatırımlar, gerek refah seviyesi, gerekse güçlü ekonomisi açısından, gelişmiş ülkelerle yarışan bir konumda olduğunu görüyoruz.

HAK-İŞ olarak Cumhuriyetin, siyasal gerilimler ve kısır döngülerden uzak, daha demokratik ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını önemli buluyoruz.

Irk, din, dil, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin, her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyetin teminatı da halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesidir. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyetler seviyesine’ ulaşmak için, çalışma hayatında üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.

Milletine hizmet etmenin kutsallığı ve gücünü milletten almanın meşruluğu ile giderek daha da büyüyen ve gelişen ve demokrasisini güçlendiren Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2017 09:06, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu