ARSLAN, EPSU İCRA KURULUNA KATILDI

29 Ekim 2017 19:33, Haberler


ARSLAN, EPSU İCRA KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cenevre’de PSI (Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikalar Federasyonu)’nun 30. Kongresi kapsamında düzenlenen EPSU (Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu) İcra kuruluna katıldı.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Üyesi olduğu PSI’ın 30. Kongresine katılmak üzere Cenevre’ye giden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, PSI’ın Avrupa Kolunu temsil eden EPSU İcra kuruluna katıldı.

Toplantının gündemi kongre kararları ve geleceğe ilişkin program akışı üzerineydi. 

Toplantıda söz alan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kanadalı bir sendika tarafından Suriye’nin Kuzeyindeki terör grupları YPG ve YPJ ye destek istenilen 48 Nolu taslak karara ilişkin HAK-İŞ olarak itirazını sundu. 

Arslan, adı geçen terör örgütlerinin PKK güdümünde kurulan birer terör örgütü olduğunu, PKK ile aynı yapıları, finansal kaynakları, eğitim kamplarını paylaştığını ifade etti.

Arslan ayrıca Suriye’nin kuzeyinde ve ülkemize yakın bölgelerde yaşanan gelişmeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

YPG’nin etnik temizliğe varan insani suçlar işlediğini dile getiren Arslan, terör örgütlerine açıkça destek isteyen bu kararı şiddetle reddettiğimizi ve kongre gündeminden çıkarılması noktasında İcra Kurulu üyelerine uyarılarda bulundu.

Arslan, Türkiye'de 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki yaşanan süreci ele alan 27 Nolu Taslak karar metninin 3-5 Mayıs tarihlerinde uluslararası konfederasyonlar ITUC ve ETUC delegasyonu ile beraber HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, DİSK VE KESK'in beraber imzalamış olduğu deklarasyonun esas alınması gerektiğini belirterek, bu sayede kararın PSI üyesi Türk sendikaların hepsini kapsayacak bir nitelikte olacağının altını çizdi.

Toplantının ardından Arslan, yabancı sendikacılar ve EPSU Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ekim 2017 19:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu