ARSLAN, HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

06 Kasım 2017 15:42, Haberler


ARSLAN, HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Kasım 2017 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirilen ‘Sendikal Bakış Açısıyla Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi Eğitim Programı’na katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Yavuz, Öz Gıda-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Eda Güner, HAK-İŞ İdari İşler Müdürü ve Proje Uzmanı Recep Bişkin, Öz Gıda-İş Sendikası Hukuk Müşaviri ve Proje Uzmanı Emre Barış, Araştırma Görevlisi Yusuf Sunar katıldı.

Eğitim programı, Öz Gıda-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Eda Güner moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Şanlıurfa, İstanbul, Rize, Antalya, Karaman illerinden gelen üyelerimizin katılımıyla 6-7 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Sendikal Bakış Açısıyla Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi Eğitim Programının ilk günü tamamlandı.

“HAK-İŞ’e Özgü Projeler Gerçekleştiriyoruz”

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ tarafından gerçekleştirilen eğitim programını çok önemli ve faydalı bulduğunu ifade etti.

HAK-İŞ tarafından gerçekleştirilen projelerin kayda değer olduğunu belirten Arslan, “Bu yıl, geçen yıl ve önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz projeler, tamamen HAK-İŞ’e özgü projelerdir. Ekip arkadaşlarımızla birlikte toplantılar yaparak neler yapabiliriz, nasıl özgün bir proje üretebiliriz diye uzun uzun kafa yoruyoruz. Nasıl bir proje yaparsak kadına yönelik bir sorunun çözümünde katkı sağlarız diye düşünüyoruz. Sadece bizim için değil bütün kadınlar için bir çıkış yolu olsun fikrinden yola çıkarak yeni projeler üretiyoruz. Böyle bir çaba içerisinde olduğumuz için de ortaya özgün projeler çıkıyor” dedi.

“Yalnızca HAK-İŞ İçin Değil Tüm Türkiye İçin Proje Yapıyoruz”

Proje konusunda HAK-İŞ olarak çok titiz çalıştıklarını belirten Arslan, “Biz yalnızca HAK-İŞ için değil tüm Türkiye için proje yapıyoruz. Bu projenin gelecekteki hedefleri ile sadece HAK-İŞ’e bağlı sendikalarda bulunan kadınları değil, Türkiye’de çalışan bütün kadınları hedef alıyoruz” diye konuştu.

“Bütünüyle Kadını Kuşatan Bir HAK-İŞ’ten Bahsediyoruz”

Arslan, “Biz bütünüyle kadını kuşatan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. Her anlamda ve her konuda çalışan kadınlara yönelik yapılacak ne varsa bunu HAK-İŞ’in yapacağından bahsediyoruz. Onun için biz sadece konuşmuyoruz, yapıyoruz. Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, daha iyi neler yapabiliriz, yaptığımız çalışmaların üzerine neler katabiliriz hep bunları hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadın Konusunu Samimiyetle Ele Alıyoruz”

“Kadını kendi değerlerimizden, kendi dünyamızdan, tarihimizden, medeniyetimizden, kültürümüzden, bu toprakların bize bıraktığı bütün müktesabattan yola çıkarak kuşatan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz” diye konuşan Arslan, “Biz kadın konusunu samimiyetle ele alıyoruz. Bizim dünyamızda yer almak isteyen kadınların önünde ciddi problemler var. Biz bunları çözmekle mükellefiz” şeklinde konuştu.

Çalışma hayatındaki kadın istihdamında yüzde 20’lerden yüzde 30’lara varan bir artış gerçekleştiği bilgisini veren Arslan, “Bu artış sevindirici ancak yeterli bulmuyoruz. Yüzde 50’li rakamlara ulaşmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Biz Slogan Sendikacılığı Yapmıyoruz”

HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ise HAK-İŞ kadın politikaları ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim programında konuşan Yıldız, HAK-İŞ’in kadına bakışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HAK-İŞ için kadınların önemli bir yeri olduğunu belirten Yıldız, kadına yönelik gerçekleştirilen projeler sayesinde önemli bir yol kat edildiğini söyledi.

Yıldız, “Biz slogan sendikacılığı yapmıyoruz. Realist hedefler koyarak bu doğrultuda hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Kadınlarla ilgili sorunları tartışmaya, bu sorunları çözme aşamasında her zaman hazır olduk ve hazır olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Fatma Yavuz, proje çalışmalarının sendikal bakış açısıyla sorunlar ve çözüm önerileri açısından değerlendirme hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

HAK-İŞ İdari İşler Müdürü ve Proje Uzmanı Recep Bişkin, proje çalışmalarının kadın, sendikalar ve iletişim, sosyal medya araçlarının güvenli kullanımı, sorunlar ve çözüm önerileri açısından değerlendirme hakkında bir sunum yaptı.

Eğitim programı kapsamında Araştırma Görevlisi Yusuf Sunar Proje Bulguları Değerlendirme Sonuçları Türkiye Geneli Araştırma Anketi Rapor sonucu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Öz Gıda-İş Sendikası Hukuk Müşaviri ve Proje Uzmanı Emre Barış, proje çalışmalarının çalışma hayatında haklar ve kadın, sorunlar ve çözüm önerileri açısından değerlendirme konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim programının sona ermesinin ardından katılımcıların tümüne Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız tarafından eğitim sertifikası takdim edildi.


06 Kasım 2017 15:42, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu