ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ 2. GENEL KURULU’NA KATILDI

16 Aralık 2017 12:08, Haberler


ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ 2. GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Aralık 2017 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Finans-İş Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kuruluna katıldı.


Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan Şener, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Settar Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri,Ziraat Bankası ile Halk Bankasının İnsan Kaynakları yöneticileri, Öz Finans-İş Sendikası’nın delegeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.


Genel Kurulun Divan Başkanlığını Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil yaptı.


ARSLAN, BÜTÜN HAK-İŞ’LİLERİ KUDÜS MİTİNGİNE DAVET ETTİ


Genel Kurulda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bütün HAK-İŞ’lileri 17 Aralık Pazar günü (yarın) Tandoğan Meydanı’nda yapılacak olan Kudüs Mitingi’nde buluşmaya davet etti.


HAK-İŞ’in bir dava örgütü olduğunu ve yanlış yerde saf tutmamaya özen gösterdiğini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ kuruluşundan beri doğru yerde durmanın mücadelesini vermektedir. Filistin meselesinde de 42 yıldır doğru yerde durmaktadır. Biz Trump’ın yanlış Kudüs kararından önce de Kudüs davasına sahip çıkma konusunda inisiyatif aldık. Bu yıl ‘Kudüs için hep birlikte’ temasıyla ‘Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı’nın ikincisini gerçekleştirdik. HAK-İŞ Genel Başkanı olarak bu birliğin da başkanlığını yürütüyorum. Yarın Kudüs’le ilgili mesajlarımızı vermek üzere Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda olacağız. Burada bütün güçlerimizi kullanarak o meydanı doldurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.


“MESCİD-İ AKSA GİDERSE KÂBE DE TEHDİT ALTINDA DEMEKTİR”


HAK-İŞ olarak Filistin ve dolayısıyla Kudüs konusunda Türkiye ve dünya çapında başka etkinlikler de yapmak istediklerini belirten Arslan, “Bütün HAK-İŞ teşkilatımızdan bu çalışmalarımıza destek vermesini istiyorum. Biz biliyoruz ki, Mescid-i Aksa giderse Kabe de tehdit altında demektir. Değerlerimize birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.


“TAŞERON DÜZENLEMESİNE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”


Arslan, konuşmasında taşeron düzenlemesine de değindi. Düzenlemeden sendikalara üye olmayan taşeron emekçilerin de yararlanacağını kaydeden Arslan, “Düzenlemenin eksik tarafları olabilir. Geçici ve Mevsimlik İşçilik konusu bizim çabalarımız neticesinde düzenlemeye dahil edildi. Gönlümüz Geçici ve Mevsimlik İşçilerin 1 tam yıl çalışabilmesiydi. Kanun tasarısı görüşülürken bu süreçte daha aktif çaba göstereceğiz. Taşeron düzenlemesinin bizim taleplerimiz doğrultusunda tamamlanması için çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.


Taşeron düzenlemesindeki tarihi adımdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a teşekkür eden Arslan, Onunla birlikte Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu ve Ak Parti yöneticilerine teşekkür etti.


“ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU, TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE GÖRE YENİDEN DÜZENLENMELİ”


Arslan, konuşmasında Asgari Ücret Komisyonu’nun yapısını eleştirdi. Komisyonun temsil yapısının Türkiye’nin gerçeklerine yakışmadığını ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak önemli ve büyük bir emek örgütüyüz, ama komisyonda yokuz. Çalışmaları medyadan öğreniyoruz. Bu konuda biz de bir şeyler söylemek ve sorumluluk almak istiyoruz. Asgari ücretin yeni bir anlayışla, sosyal bir ücret olarak tespit edilmesi gerekiyor. Ama bu yapıdan tatmin edici bir ücret çıkmasının imkanı yok. Komisyonda yaşananlar bir tiyatrodur, komedidir. Komisyon Türkiye’nin gerçeklerine ve dünyadaki gelişmelere uygun olarak yeniden düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.


“HALK BANK’A SAHİP ÇIKMALIYIZ”


Halk Bank konusunda ABD’de devam eden hukuksuz yargılamanın Türkiye’ye yönelik bir yargılama olduğunun farkında olduklarını ifade eden Arslan, “Emperyalist emellerin önünde durduğu için Halk Bank’a ve dolayısıyla Türkiye’ye ceza verilmek isteniyor. Bu konuda bir duruş sergilememiz gerekiyor. Halk Bank’a çıkıyoruz. Bu konuda bir etkinlik yapacağız” dedi.

 

ARSLAN, ÖZ FİNANS-İŞ GENEL BAŞKANI VE YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ


HAK-İŞ’e bağlı olarak finans işkolunda faaliyet gösterecek bir sendikanın kurulması için uzun yıllardan beri mücadele ettiklerini nihayetinde Öz Finans-İş Sendikasını kurduklarını belirten Arslan, “Kuruluşunun besmeleyle, dualarla olduğu bu sendikamızın başarıyı ede etmesinden dolayı mutluyuz. Öz Finans-İş sigorta diğer bankalarda ve sigorta sektöründe de örgütlenmelidir. Öz Finans-İş Sendikamızın değerli başkanı ve yönetim kurulunu, 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamladığı örgütlenme başarısı ve Anayasa Değişikliğini içeren referandumda gösterdikleri faaliyetlerden dolayı tebrik ediyorum.


EROĞLU: “HAK-İŞ’İN GÜÇLÜ VE SAYGIN BİR SENDİKASIYIZ”


Genel Kurulda konuşan Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, “HAK-İŞ’li olmanın bir anlamı ve onuru vardır, sorumluluğu vardır. Biz HAK-İŞ’in güçlü ve saygın bir sendikası olmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz” dedi.


Sendikacılığı duyarlılık, bağımsızlık ve dava olarak tanımlayan Eroğlu, “Sendikacılığın amaçları olmalıdır. Başımızı öne eğdirmeyen bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Kadim değerlerimize olan bağlılığımız kırmızı çizgimizdir. İnsana yakışır bir iş ve hayat için mücadele etmek bizim sorumluluğumuzdadır. Sorunlara çare bulunca derdiniz bitmez. Çünkü bizim davamız büyük. 15 Temmuz’da ölümü bile şehadet şerbetine çevirebilen bir davamız var” ifadelerini kullandı.







HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Aralık 2017 12:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu