ARSLAN: “KUDÜS SİZLERLE VAR OLACAK, İSRAİL SİZLERLE KAHROLACAKTIR”

17 Aralık 2017 16:36, Haberler


ARSLAN: “KUDÜS SİZLERLE VAR OLACAK, İSRAİL SİZLERLE KAHROLACAKTIR”



Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Aralık 2017 tarihinde HAK-İŞ, MEMUR-SEN, AGD, İHH, Önder Derneği ve Cihannüma’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mitingine katıldı.

Mitinge HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, Önder Derneği Halit Bekiroğlu, İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Emrullah İşler, CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Veli Ağbaba, Kudüs direnişinin sembolü Filistinli genç Cüneydi’nin amcası Reşad Cüneydi, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan, yönetici ve çok sayıda üyesi katıldı.

Anadolu Meydanı, ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için Filistin ve Türk Bayrağı taşıyan on binlerce katılımcı tarafından hınca hınç dolduruldu.

İstiklal marşının okunmasıyla başlayan miting, Kur-an’ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından Hamas Lideri İsmail Haniyye video konferans yöntemiyle miting alanına bağlanarak on binlerce katılımcıya seslendi. Mitingde Grup Yürüyüş bir konser verdi.

Mitingde alanı dolduran on binlerce kişiye seslenen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın yüreği, merhameti, hıncı ve öfkesi oldunuz ve bu meydanı doldurdunuz” dedi.

“İnsanlığımızı Sorgulamak İçin Buradayız”

Kudüs’e özgürlük insanlığa barış için Anadolu Meydanında bulunduklarını belirten Arslan, “Vicdanımızı tatmin için değil, insanlığımızı sorgulamak için buradayız. Çünkü Kudüs’ün derdi bizim derdimizdir” diye konuştu.

ABD Başkanı Trump’ın, Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini ve İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığını şaşkınlık içerisinde öğrendiğini açıklayan Arslan sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Okyanus ötesi ne söylerse söylesin, Trump’ın, ABD’nin Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bu kararın hükmü yoktur. Çünkü; Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir. Kudüs için baş veririz ama yine de başkentimizi çiğnetmeyiz. Mescid-i Haram neyse, Mescid-i Nebevî neyse Mescid-i Aksa da odur. Bizim izzetimizdir, onurumuzdur. Kudüs bize emanettir. Mescid-i Aksa bize emanettir.”

“Kudüs’ün Kutsiyeti ve Tarihi Statüsü Asla Değiştirilemez”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik aldığı kararı eleştiren Arslan, “Kudüs’ün kutsiyeti ve tarihi statüsü asla değiştirilemez. O statü kadim medeniyetimizin ruhu ve kadim merkezi olmasıdır. En son Filistinli çocuk öldüğünde eyvah dememek için pişman olmamak için gün bugündür” diye konuştu.

Arslan, “ABD Başkanı Donald Trump’ın kararından sonra 57 ülkenin oluşturduğu İslam İşbirliği Teşkilatı’nı İstanbul’da Kudüs gündemiyle olağanüstü olarak toplayan zirvede Doğu Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan kararı aldırtan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Bu Karar Fitnenin Ateşlenmesidir”

Trump’ın Kudüs hakkındaki kararının konjoktürel bir karar olmadığını vurgulayan Arslan şöyle devam etti: “Bu karar, etkileri önümüzdeki yüzyılı şekillendirmek için alınmış bilinçli bir karardır. Bu karar, bu açıdan fitnenin ateşlenmesidir. Biz biliyoruz ki bu kavga önümüzdeki yüzyılın kavgasıdır. Kendimizi önümüzdeki yüzyılın mücadelesine hazırlamalıyız. Bunun için hamaset yapmayacağız. Banal olmayacağız, haklıyken haksız duruma düşmeyeceğiz. Sıradan olmayacağız, karanlığa küfretmeyeceğiz. Şehit gibi iradeli olacağız, güçlü olacağız. Zoru başaracağız, çok emek sarf edeceğiz. Bütün dünyada mücadele edeceğiz. Davayı asla unutmayacağız. Çocuklarımıza davamızı öğreteceğiz. Dimdik duracağız. Allah’ın izniyle mutlaka başaracağız. Cumhurbaşkanımızın Kudüs’ün özgürlüğü için ortaya koyduğu kararlılık, ortaya koyduğu liderlik büyük bir imkan, büyük bir fırsat oluşturmuştur. Cumhurbaşkanımız ülkemizi ve insanlığı birleştirmiş, vicdanların sesi olmuştur.”

“Sivil Toplum Kuruluşları Olarak Etkin Rol Oynamaya Mecburuz”

Sivil toplum kuruluşları olarak etkin rol oynamaya mecbur olduklarını ve bu yolda ilerlemeyi devam ettirmelerinin gerekliliğini vurgulayan Arslan, “Bu yüzden geri adım atmadan, vazgeçmeden ilerlemeye devam etmeliyiz. Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliğinin Genel Başkanı olarak o birlik adına da ifade ediyorum ki 2 yıldır İstanbul’da yaptığımız Kudüs konferansının gündemi ‘Hep Birlikte Kudüs’ olmuştur. Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği olarak 2 yıldır İstanbul konferansında aldığımız kararın birisi de Doğu Kudüs Filistin’in başkenti olarak kabul edilmelidir kararı olmuştur. Bu kararlılığımızla uluslararası camiaya, uluslararası sendikal harekete ve bütün dünyaya karşı Filistin’in ve Kudüs’ün ne olduğunu anlatmaya ve bu konuda mücadele etmeye mecburuz. Bu kararlılığımızı bundan sonra da sürdürmeye devam ettirmeliyiz. Ümitsizlik yok, karamsarlık yok, azmimiz var. Gayretimiz var. Umudumuz ve inancımız var” sözlerine yer verdi.

“Mazlumların Sesi, Çığlığı, Umudu, Merhamet Adası Olmaya Devam Edeceğiz”

“Kahire, Gazze, Şam, Halep, Buhara, Semerkand, Saraybosna direnir.  Kudüs düşerse bu muhteşem şehirler yıkılır, kendine bir daha gelemez” diyen Arslan, “Bugün de, yarın da ülkemizdeki, bölgemizdeki ve küremizdeki mazlumların sesi, çığlığı, umudu, merhamet adası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Anadolu meydanında on binlerce kişi tarafından verilen mesajın her türlü sözün üzerinde olduğunu vurgulayan Arslan, “Artık söz bitmek üzeredir. Sözün eyleme dönüştüğü zamandayız. Allah inananlarla, bu yolda mücadele verenlerle beraberdir. Mücadeleniz kutlu, yolunuz aydınlık olsun. Unutmayalım ki; bu meydanda kanat çırpan bir kelebek, Filistin'de, Kudüs’te özgürlük ve kurtuluş getiren bir fırtınaya dönüşecektir. Kudüs sizlerle var olacak, İsrail sizlerle kahrolacaktır” şeklinde konuştu.

“Kudüs’ün Batısı da Doğusu da Filistin Devletinindir”

Mitingde konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs’ü Şerif’den Peygamberlerin izini Mirac’ın ve İsra’nın nurunu, Hz. Ömer’in imzasını,  Selahaddin’in mührünü silmelerine izin vermeyeceklerini belirterek “Hadsiz Trump! Yüz yıllık planın son hamlesi olan o imzayı kendi elleriyle silecek, paçavra konumundaki kararını da geri çekecek. Habis Netenyahu! Siyonizmin çöküş, terörist İsrail’in yıkılış vaktinin geldiğini iliklerine kadar hissedecek.  Ne ABD’nin ne de İsrail’in Filistin’e, Kudüs’e dair söz söyleme, karar alma hakları yok. Hiçbir zaman da olmayacak.  Algı operasyonlarıyla karartmak istedikleri hakikat apaçık ortadadır. İsrail işgalci ve teröristtir. Kudüs Bağımsız Filistin Devletinin başkentidir. Kudüs’ün Batısı da Doğusu da Filistin Devletinindir. Kudüs yönlere bölünemez. Kudüs’ün ne bir parçası ne bütünü İsrail’e terk edilemez, edilmeyecek” diye konuştu.

“Siyonist İsrail Filistin’deki Zulmünü Sürdürüyor”

Mitinge STK’ların davetlisi olarak gelen direnişin sembolü Cüneydi’nin amcası Reşat El Cüneydi de bir konuşma gerçekleştirdi. 

Cüneydi, “Geçmişte ve bugünde Filistin davasına sahip çıkan Türkiyeli kardeşlerimi selamlıyorum. Siyonist işgal ordusu ve onun yerleşimci uşakları, gün geçtikçe Filistin’de çoluk çocuk demeden vahşi muamelelerine devam ediyorlar. İsrail’in Filistin’deki tutumu hukuk dışıdır. Bunun son örneği yeğenim Cüneydi’nin gözaltına alınması olayıdır. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi onlarca İsrail askeri, Cüneydi’yi gözaltına almış ve insanların gözü önünde darp etmiştir. Sizlere yeğenimin mesajını da ileteceğim: ‘Beni kurtarın ki. Beni kurtarın ki, mazlum annemin kucağına ulaşayım. Annemin masum kucağında ısınayım’” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse Bir Kez Daha Mavi Marmara’yı Yola Çıkarırız”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşmasında İsrail’e seslendi. 

Yıldırım “İsrail bu sesleri duyuyor. Bir gün sıra gelecek Kudüs’e akacağız. İsrail korkaktır, ahlaksızdır. Mavi Marmara’da en gelişmiş silahlarınızla geldiniz ve dayak yediniz. Eğer Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya saldırmaya devam ederseniz, ateş olur üzerinize yağarız. Amerika ve İsrail zannediyor ki biz meydanlara çıkacağız birbirimizin gazını alacağız, konuşmalarını yapacağız ve sonra mesele soğuyacak biz unutacağız. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz iman ettik ki Kudüs’ün etrafında cihad devam edecek. Biz de gerekirse mücahid olarak oralara kadar geleceğiz. Gerekirse bir kez daha Mavi Marmara’da olduğu gibi yola çıkacağız. Hava yoluyla kara yoluyla gerekirse yürüyerek gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Kudüs’te özgürce namaz kılmak isteyenler hazır olsunlar. O günler için hep beraber ayakta dimdik duracağız” diye konuştu.

“Yıkın Dünyayı İsrail’in Başına”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı, “Yüreğinde Kudüs, yüreğinde Mescid-i Aksa, yüreğinde Filistin olanlara selam olsun” dedi.

Turhan, “Bu meydandaki herkes biliyor ki İsrail, Amerika, emperyalizm kınamadan rahatsız olmuyor. Bu meydandaki herkes biliyor ki İsrail, Amerika, emperyalizm lanetlemeden rahatsız olmuyor. Biz İslam ülkelerinden, hükümetlerden, yönetimlerden, saçma sapan kınamalar, saçma sapan lanetlemeler beklemiyoruz. Yıkın dünyayı Amerika’nın başına. Yıkın dünyayı İsrail’in başına. Cesur olun” diye konuştu.

“Kudüs, Siz Oldukça Esir Olmayacaktır”

Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, “Kudüs İsrail’e asla yar olmayacaktır. Siz varsanız, Kudüs asla mahzun olmayacaktır. Kudüs, siz oldukça esir olmayacaktır. Kudüs bizim için Medine’dir, İstanbul’dur, Ankara’dır. Kudüs, bizim için Selahaddin’in mirasıdır. Kudüs’ü korumak imkan değil, iman meselesidir” ifadelerini kullandı.

“Kudüs Direnişine Selam Olsun”

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “Türkiye’nin başkenti Ankara’dan, Filistin’in başkenti Kudüs’e selam olsun.  Filistin için, Kudüs için meydanlara çıkan kardeşlerimize selam olsun. Bugün, kendimiz için, canımız için, Kudüs için buradayız. Bazı olumsuzluklar yaşıyoruz doğrudur, zaman zaman karamsarlıklara düşüyoruz doğrudur. Ama şuna inanalım ve bilelim ki, ümmetin bu yürüyüşü, Allah’ın izniyle Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturacaktır” ifadelerine yer verdi.

17 Aralık 2017 16:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu