ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

25 Aralık 2017 14:59, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Aralık 2017 tarihinde Kızılcahamam’da konfederasyonumuza bağlı Öz Büro İş Sendikası Başkanlar Kuruluna katıldı.

Başkanlar Kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Öz Büro İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ile temsilciler katıldı.

Başkanlar Kurulunda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Öz Büro İş Sendikasının kurulmasından önce sendikalarımızda çalışanlarımız sendikasızdı. HAK-İŞ’te büro iş kolundaki bir sendika eksikti. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığından yoğun bir şekilde bizden bir sendika kuruluşunu talep etmeleri üzerine bizim bu konudaki eksikliğimizin gündeme gelmesini sağlayarak Öz Büro İş Sendikamızın kuruluşunu hızlandırmış olduk” diye konuştu.

Öz Büro İş Sendikasının kuruluşunu hayırla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arslan, “Sendikalarımızda çalışanların sendikalı olmalarını istedik. Onların da yasal gerekli haklarını almalarını istedik” dedi.

Taşeron konusuna değinen Arslan, “Taşeron konusundaki çalışmalarımızı sürdürürken ihlasla, samimiyetle ve iyi niyetle çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Aralık 2017 tarihinde taşeron konusunda yaptığı açıklama tarihi bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın artık kamu kurumlarında taşeron uygulamasından vazgeçildiğini ilan etmesi ve kamuda çalışan taşeron işçi üyelerimizin kamuda işçi statüsünde çalışacaklarını ilan etmesi kamuda çalışan taşeron işçi üyelerimizi çok mutlu etmiştir. Yerel yönetimlerde de taşeron sisteminden vazgeçilmiş olduğunun açıklanması da çok önemli bir karardır” dedi.

“Yeni taşeron düzenlemesiyle artık kamuda taşeron sisteminden vazgeçilmiş oluyor” diyen Arslan, “Kamuda çalışan taşeron işçi üyelerimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerdir. Bu görevlerini yerine getirirken kamu işçisi olmanın moral ve motivasyonu ile çalışmaya devam edeceklerdir. Bu yeni dönem kamu hizmetlerinin kalitesinin ve verimliliğinin çok daha yukarılara çıkacağı bir dönem olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, HAK-İŞ’in taşeron sorununu en başından bu yana sahiplenen ve taşeron sorununun çözülmesi için sürekli olarak çaba gösterdiğini belirterek, “Bu konunun çözümü için HAK-İŞ üzerine düşeni yapmıştır. 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile karanlık bir devri kapatmış olduk” diye konuştu.

Gülbaba, “HAK-İŞ ilk günden son güne kadar taşeron konusunda her zaman sorumlu davranmış, son derece ince düşünerek, stratejik kararlar alarak bu konudaki mücadelesini sürdürmüştür” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Aralık 2017 14:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu