ARSLAN, SARAYBOSNA’DA SENDİKA BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

27 Aralık 2017 15:32, Haberler


ARSLAN, SARAYBOSNA’DA SENDİKA BİNASI AÇILIŞINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Aralık 2017 tarihinde Saraybosna Sendikalar Evi Binası açılış törenine katıldı.

Açılış törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramovic, TİKA Genel Başkan Yardımcısı Birol Çetin, TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Alimli katıldı.

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün geldiğimiz noktada başlangıçtaki hedeflerimizin 2 katının üzerine çıktığımızı görüyorum yapılan yatırımlar ve hizmetler göz önüne alındığında ortaya çıkan sonuç bizi gururlandırıyor” dedi.

“Burayı Bosna Hersek İşçilerinin Tapusu Olarak Görüyoruz”

Açılışı gerçekleştirilen Saraybosna Sendikalar Evi Binasının ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini belirten Arslan, “Burayı aslında Bosna Hersek işçilerinin tapusu olarak görüyoruz. Bu tapuya sahip çıktıkları için İsmet Bayramoviç’i ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“Bosna Hersek Türkiye İçin Büyük Bir Anlam İfade Ediyor”

Bosna Hersek ile Türkiye ilişkilerinin çok tarihi ve uzun bir geçmişi olduğuna işaret eden Arslan, “Bugünkü ilişkilerimizi daha da ileriye taşıma konusunda her iki tarafta da büyük bir irade var, bu iradeyi destekliyoruz. Çünkü Türkiye’de Bosna Hersek denildiği zaman başka bir anlam ifade ediyor. Çünkü Bosna Hersek Türkiye için sadece Balkanlarda bir devlet olmaktan çok daha büyük bir anlam ve manayı ifade ediyor” dedi.

“SSSBİH İle İlişkilerimizi Daha Da Geliştireceğiz”

Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (SSSBİH) ile HAK-İŞ arasındaki ilişkilerin sadece iki sendika arasındaki ilişkiden ibaret olmadığını vurgulayan Arslan, “Bu ilişkilerimizi bir kardeşlik, bir dostluk ilişkisi olarak da görmek mümkündür.  Bundan sonra da bu ilişkilerimizi daha güçlendirmek ve geliştirmek için beraber çalışacağız. Birlikte çalışarak her iki ülkenin emekçileri, çalışanları için güzel ve hayırlı hizmetler yapmak için çaba sarf edeceğiz. Bu konuda Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu ile HAK-İŞ arasında yapılan bir anlaşma gereği Türkiye’de bir eğitim projesi gerçekleştirdik ve bunu devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Arslan, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu binanın Bosna Hersek çalışanlar ve aileleri için onur ve gurur verici güzellikte ortaya çıkmış olması hepimizi gururlandırdı. Bu binanın açılışına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşan Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramovic Saraybosna Sendikalar Evi Binasının yenilenmesinde katkısı olan HAK-İŞ Konfederasyonu’na ve TİKA’ya teşekkür etti.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Açılışın ardından ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yeni açılan binanın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Yenilenerek tekrar hizmete açılan bu binanın Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’na, Bosna Hersek Cumhuriyetine ve bütün emekçilere hayırlı olmasını diliyor, Bosnadaki bütün emekçileri bu konfederasyona üye olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kurumlarının, Türk müteşebbislerin bu ülkede daha fazla yer alması ve daha fazla yatırım yaparak bu ülkede yer almaları çağrısında bulunan Arslan şöyle devam etti; “Bu topraklardan yıllar önce Türkiye’nin her yerine yerleşmiş Boşnak Türk vatandaşlarının bu topraklara daha fazla gelerek yatırım yapmalarını özellikle istiyoruz. Biz şuna inanıyoruz ve biliyoruz ki Bosna Hersek ne coğrafi sınırlarıyla ne da nüfusuyla ölçülebilecek bir ülke değildir. Buna inandığımız için Bosna Hersek’teyiz ve bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu ile birlikte çalışacağız ve yeni projelerde birlikte yol alacağız.”

Arslan, “Bina açılışında emeği geçen başta TİKA olmak üzere bütün kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Birlikte çalışacağız, birlikte gelecek için hedefler koyacağız ve geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz inşallah” sözlerine yer verdi.

Basın toplantısında konuşan Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, “Ekonominin çatısını bir anlamda çalışanlar ve sendikalar oluşturmaktadır. O nedenle burada bugün HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve TİKA’nın katkılarıyla yenilenen ve tekrar hizmete açılan sendika binasının ekonomiye katkıları açısından da oldukça anlamlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Toplantının ardından Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramovic tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a günün anısına bir plaket takdim edildi.

ARSLAN SARAYBOSNA'DA TEMASLARDA BULUNDU

Basın toplantısının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret ederek Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ile görüştüler.

Yunus Emre Enstitüsü ziyaretinin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan beraberindeki HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın Saraybosna’da bulunan TİKA binasını ziyaret etti.

Ziyaretler kapsamında Saraybosna’da hizmet sektöründe örgütlü olan sendika ziyaret edilerek çalışma hayatı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Aralık 2017 15:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu