YILDIZ, NİJERYA İŞÇİ KONGRESİ 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI

28 Şubat 2018 10:05, Haberler


YILDIZ, NİJERYA İŞÇİ KONGRESİ 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, 27 Şubat 2018 tarihinde Nijerya İşçi Kongresi'nin 40. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde Nijerya’nın başkenti Abuja'da düzenlenen programa katıldı.

HAK-İŞ olarak Afrika'daki işçi örgütleriyle yakın ilişkileri bulunduğunu belirten Yıldız, “6 yıldır hemen hemen bütün Afrika ülkelerinin işçi konfederasyonlarıyla ortak çalışmalar yapıyor ve ilişkileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Nijerya İşçi Kongresi'nin, HAK-İŞ Konfederasyonu’na büyük önem verdiğini anlatan Yıldız, iki işçi kurumu arasında önemli bir bağ olduğunu söyledi.

Afrika'da toplumsal gelişmeye dönük çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Yıldız, “Afrika ile ilişkimizin geliştirilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir açılım başlattı. Bu açılım bizim ilişkilerimizi de çok olumlu etkiliyor. Ülkelerin sıcak ilişkileri, işçilerin ve halkların ilişkilerini de çok hızlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Nijerya İşçi Kongresi Başkanı Ayuba Wabba, kongrenin 1978 yılından bu yana işçilerin haklarını koruduğunu belirterek, “Bir örgütün 40. Yılının dolması az bir şey değil, özellikle Nijerya gibi bir ülkede” şeklinde konuştu.

Yıldız kuruluş yıldönümü sonrasında Nijerya Anadolu Ajansı (AA) ve Nijerya televizyon kanalına röportaj verdi.

Yıldız, Nijerya temasları kapsamında Nijerya Büyükelçisi Hakan Çakıl ile görüştü.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Şubat 2018 10:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu