ARSLAN, KIBRISLI İZCİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI

24 Mart 2018 20:23, Haberler


ARSLAN, KIBRISLI İZCİ ÇOCUKLARI AĞIRLADI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Mart 2018 tarihinde K.K.T.C Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı Mesarya Bölgesi İzcilerini Emek Konukevi’nde ağırladı.

Arslan, yaşları 10 ile 15 arasında değişen 36 İzci öğrenci ile 10 kişilik eğitimciden oluşan grupla Emek Konukevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

İzciler yemekten önce ve sonra geleneklerine uygun olarak hep bir ağızdan izci duası okudular.

“Türkiye, Kıbrıslı Türklerin De Anavatanıdır”

Programda izcilere hitap eden Arslan, Kıbrıslı İzcileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e Kıbrıs’tan üye olan bir Sendikamızın, Kamu-Sen olması sebebiyle sık sık K.K.T.C’ye ziyaretlerimiz oluyor. Türkiye sadece bizim değil sizlerin de anavatanı, büyük dedeleriniz bu topraklarda ömür sürdüler bu gerçeğin bilincinde olmaktan asla vazgeçmeyin. İzcilik; ahlâki değerleri yaşatan, toplumun yararı için çalışan bir faaliyet alanıdır. Böyle güzel bir geleneğin, sporun içinde bulunduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

“Burada Olmaktan Memnuniyet Duyuyoruz”

İzci grubunun başkanı ve eğitimcisi Hüseyin Sancar, Türkiye’de HAK-İŞ’te ağırlanmaktan onur duyduğunu belirterek, “Bizlere bu hoş sohbeti ve imkânı sağladığı için Mahmut Arslan’a ve HAK-İŞ’e çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Arslan, içerisinde; İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat kitabı, Ajanda ve Kalemin yer aldığı kamp çantalarını İzcilere hediye etti. İzciler de içinde Kıbrıslı Türklerin geleneksel motiflerinin yer aldığı bir tabloyu Arslan’a sundular.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mart 2018 20:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu