ARSLAN, TOKAT’TA GENEL KURULA KATILDI

01 Nisan 2018 14:37, Haberler


ARSLAN, TOKAT’TA GENEL KURULA KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Nisan 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Tokat Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, HAK-İŞ Amasya İl Başkanı İsmail Pazar, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların Tokat şube başkanları, delegeler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “13,5 milyon sigortalı işçi içerisinde kamunun bünyesinde çalışan kadrolu işçi sayısı 170 bindi. Taşeron emekçilere kadro verilmesiyle biz bu rakama 5 kat daha işçi ekledik” dedi.

Kamuda çalışan taşeron emekçilerinin kadro almasının bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten Arslan, “Taşeron emekçilerin, kadroyu alınca çalışmayacağına dair bir algı operasyonu yürütülüyor. Kamuda çalışan çaycının, temizlikçinin, güvenlikçinin, parkçının kadro alması birilerini niye rahatsız ediyor, anlamak mümkün değil. Biz böyle düşünmüyoruz; dün arı gibi çalışıyorlardı; bugün de, yarın da çalışacaklar” diye konuştu.

31 Aralık’ta sona eren toplu iş sözleşmelerine ait farkların ödeneceği anlatan Arslan, belediyelerde çalışırken kadroya geçenlerin 52 günlük ikramiyelerinin de ödeneceğini söyledi.

Kadroya geçişte hükümlülerle ilgili sorunun büyük ölçüde çözümlendiğini belirten Arslan, KİT’lerde çalışan taşeron emekçilerin kadro alması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“Taşeron Mücadelesini İngiliz Politikacılar ve Sendikacılara Anlatmak İçin Davet Aldık”

Taşeron düzenlemesinin dünyada ses getiren bir düzenleme olduğunu belirten Arslan, “Uluslararası Emek Konfederasyonu ITUC ve Avrupa Sendikaları Konfederasyonu ETUC, taşerondaki mücadelemizden dolayı HAK-İŞ’i tebrik ettiler. Barış ve Silahsızlanmadan Sorumlu Gölge Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Fabian Hamilton HAK-İŞ’i ziyaret ederek, taşeron konusunda verdiğimiz mücadeleyi İngiliz politikacılar ve sendikacılara anlatmamızı istedi” diye konuştu.

Arslan, Tokat Belediyesinde Yeni Kadro Alan İşçilerin Sendikalı Olmasını İstedi

Arslan, konuşmasında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’ndan belediyede taşerondan kadroya geçen işçilerin sendikalı yapılmasını talep etti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da Genel Başkanımız Arslan’ın talebine atıfta bulunarak, yeni kadro alan işçilerin sendikalı yapılacağının sözünü verdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, taşeron emekçilere verilen kadronun hayırlı olmasını dileyerek, “Taşeron emekçilerin devlet tarafından istihdam edilmeleri çok önemliydi. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan konuşmasında, HAK-İŞ’le birlikte çatışmacı sendikacılık anlayışının yıkıldığını ve HAK-İŞ’in çok zor zamanlarda emek ve demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi.

HAK-İŞ Tokat İl Başkanı Resul Demir genel kurulun emekçiler ve Tokat için hayırlı olmasını temenni ederek, genel kurula katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Nisan 2018 14:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu