ARSLAN, TRABZON’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

03 Nisan 2018 18:02, Haberler


ARSLAN, TRABZON’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Nisan 2018 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ortahisar Belediyesi ve ORBEL A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Hizmet-İş Sendikası yönetimi ve şube başkanları, ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Sezgin Yılmaz, belediye birim amirleri, üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sözleşmenin uzlaşıyla tamamlanmış olmasını önemsediğini belirtti. 

Geçmiş zamanlarda işçilerin hak ettiği maaşı alabilmek için, sendikalardan ricacı olduklarını ve bunun olmaması için de sendika ile birlikte çalışılması gerektiğini söyleyen Arslan, “İhtiyaçlar sınırsız, bu yüzden her zaman bir denge oluşturmamız gerekiyor. Belediyenin imkanları ile çalışanların taleplerini değerlendirerek bir uzlaşma sağlamamız gerekiyor” dedi.

“Toplu İş Sözleşmesi 3 Unsuru Kapsıyor”

İmzalanan toplu iş sözleşmesini başarılı bulduğunu ifade eden Arslan, başarılı bir sözleşmenin kriterlerini şu şekilde sıraladı: “Birincisi; işimizi, aşımızı kaybetmemeliyiz. İmzaladığımız bir sözleşme iş güvencemizi sağlamalı. İkincisi; elde ettiğimiz ücretleri zamanında alabilmeliyiz. Alamazsak sözleşme bir anlam ifade etmez. Üçüncüsü; iş yerinde iş barışının sağlanmasıdır. Bu toplu iş sözleşmesi bu üç unsuru da sağlıyor.”

“Başkan Genç’in Emekten Yana Tavrını Önemsiyorum”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in emekten yana tavrını bildiğini ve bunu önemsediğini ifade eden Arslan, sözleşmenin Ortahisar açısından da önemli olduğunu söyledi. 

Arslan, “Ortahisar’ın yaşanabilen bin kent haline getirilmesinde önemli mesafeler alan bir belediye ile sözleşme imzalıyoruz” dedi.

“Taşeron Emekçilerin Sendikalaşmasının Yolunu Açtık”

Arslan, “Taşeron sorunun çözümünde Sayın Cumhurbaşkanımız bizim ve kamuoyunun taleplerini dikkate aldılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 10 yıl önce sendikalaşmaya başladığımızda üyelerimiz istifa ettiriliyordu. 2014 yılında başlattığımız kampanyayla taşeron emekçilerin sendikalaşmasının yolunu açtık, ardından fiyat farklarının ödenmesini sağladık. Yarın işe gelme denilen taşeron işçiler, bugün kamunun işçisi oldular” ifadelerini kullandı.

“Kapsam Dışı Kalan Emekçiler İçin Yeni Bir Mücadele Başlatacağız”

Arslan, KİT’lerdeki taşeron emekçilerin kapsam dışı kalmasının üzüntü verici olduğunu belirterek, sorunların çözümü için yeni bir mücadeleyi başlatacaklarını söyledi.

“HAK-İŞ, Devletin ve Milletin Bekasına Sahip Çıkmıştır”

HAK-İŞ’in 15 Temmuz’da ilk meydanlara inen sivil kuruluş olduğunu kaydeden Arslan, “15 Temmuz’da 5 şehidimiz, yüze yakın gazimiz var. Bütün toplantılarımızda 15 Temmuz’u unutmama ve unutturmama kararı aldık. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Biliniz ki kuşatma devam ediyor. Oyunların boşa çıkartılması fedakârlık gerektiriyor” dedi.

Arslan, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Fırat Kalkanı ve Afrin harekâtında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek, operasyonları başarıyla tamamlayan askerlerimize teşekkür etti.

Arslan,  Trabzonspor’a da başarılar diledi. 

Arslan, konuşmasında, başkan Genç’ten, Teknik Katı Atık’tan Belediyeye geçen işçilerin de sendikalı yapılmasını talep etti. Başkan Genç de konuşmasında burada çalışan 425 işçinin sendikalı olmasını istediklerini söyledi.

Genç, Kadrolarına Kavuşan İşçileri Kutladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye olarak, çalışanların hak ve hukukunu belediyenin imkanları ölçüsünde karşılamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bir taraftan, 332 bin 500 nüfusa sahip Ortahisar Belediyesinin kurulum sürecini tamamlamaya, diğer taraftan belediye çalışanlarının hakkını gözetmeye çalıştıklarını kaydeden Genç, “Bu kurumun asli unsurları olan kurumu ayakta tutan çalışanlarımızdır. Çalışanlarımız, belediyenin imkanı ne ölçüde ise o ölçüde ücret veren bir belediye başkanlarının olduğunu biliyorlar. Önceki sözleşmelerde olduğu gibi bu sözleşmede de sendikacı arkadaşlarla masaya oturduğumuzda onlar da ben de masanın bu tarafından baktık ve verebileceğimiz maksimum limite çıktık” şeklinde konuştu.

Genç, kadrolarına kavuşan işçileri kutlayarak, taşeron sisteminden vazgeçilmesindeki iradesinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Önce Ortahisar Belediyesi, Sonra ORBEL A.Ş İle Sözleşme İmzalandı

Konuşmalardan ardından karşılıklı hediye takdimi yapılarak, toplu iş sözleşmesi imza törenine geçildi. Önce Ortahisar Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçi üyelerimizin, daha sonra Orbel A.Ş’de çalışan üyelerimizin toplu iş sözleşmeleri imzalandı.


Artışlar, Ortahisar Belediyesi ve ORBEL A.Ş Üyelerimizi Mutlu Etti


2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin ücretlerinde altı aylık dilimler halinde yüzde 7’şer oranlarında, toplamda yıllık yüzde 14 oranında artış sağlandı. Orbel A.Ş’de çalışan üyelerimize de aynı oranlar uygulandı. Böylece, Orbel A.Ş’de çalışan üyelerimizin en düşük yevmiyesi 100 TL’ye, ortalama maaşlar ise 2 bin 500 TL’ye yükselmiş oldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Nisan 2018 18:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu