ARSLAN, ŞANLIURFA’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

05 Nisan 2018 15:32, Haberler


ARSLAN, ŞANLIURFA’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Nisan 2018 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikamız arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Mehmet Atçı, Hizmet-İş Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı Seydi Eyyüboğlu, Hizmet-İş Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Bozan İzol, işyeri sendika temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Toplu Sözleşmelerde Emekçiler ve Kentlerimize Nasıl Katkı Vereceğimizi Hesaplıyoruz”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Toplu iş sözleşmelerimizde üyelerimize ve kentlerimize nasıl katkı verebiliriz diye düşünüyor ve oturumlara buna göre katılıyoruz” dedi. 

İhtiyaçların fazla, imkânların sınırlığı olduğunu kaydeden Arslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile imkânların ve enflasyonun üzerinde bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Arslan, “Bu sözleşme, imkânların üstünde bir toplu iş sözleşmesidir. Belediyeye 25-30 yılını veren arkadaşlarımızın daha fazlasını hak ettiğini düşünüyoruz. Sözleşmenin yüzde 15 oranla, enflasyonun üzerinde bir rakamla bitmiş olması önemlidir” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesinin iş güvencesi ile iş barışını sağlaması gerektiğini vurgulayan Arslan, bu iki hususa ek olarak, ücretlerin de zamanında ödenmesinin imzalanan sözleşmeyi başarılı kıldığını söyledi.

Taşeron işçilerin belediyelerin bünyesine alınarak kamuda istihdam edilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ve hükümete teşekkür eden Arslan, Çalışma Bakanının göreve gelmesinden kısa süre sonra taşeron sorunun ele alınarak, çözüme kavuşturulduğuna dikkati çekti.

Arslan, “13,5 milyon sigortalı işçi içerisinde kamunun bünyesinde çalışan kadrolu işçi sayısı 170 bindi. Taşeron emekçilere kadro verilmesiyle biz bu rakama 5 kat daha işçi ekledik” diye konuştu. Bu açıdan taşeron düzenlemesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Çünkü artık kamuda işçi temini üzerinden ihaleler yapılmayacak. İşler kamu işçisi eliyle yapılacak” şeklinde konuştu. 

Arslan’dan Başkan Çiftçi’ye Taşeron Teşekkürü

Belediyedeki taşeron işçilerin kamu işçisi olması için verdiği destekten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkürlerini ileten Arslan, “Sayın Çiftçi henüz kararname çıkmadan bize destek verdi. Şanlıurfa Belediyemiz bu noktada farkındalık oluşturdu; öncülük ve liderlik yaptı. Bu açıdan Şanlıurfa’da takdir edilecek bir tabloyu ortaya koymuş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde burada 6 bin kadrolu üyemizle birlikte sözleşme imzalayacağız” dedi.

“Şanlıurfa’nın Geleceğine Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”

Şanlıurfa’nın sorunlardan sıyrılarak yaşanabilir bir kent olma noktasında önemli çalışmalara imza attığını belirten Arslan, sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Daha önce de başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Şanlıurfa şehrimizin, Sayın çiftçi döneminde dünyayla rekabet edecek bir potansiyeli ve enerjisini olduğunu görüyoruz. HAK-İŞ olarak son 33 yılda bu şehrin geleceğine yaptığımız çalışmalar helal-i hoş olsun. Bu şehrin geleceğe taşınması noktasına elimizden gelen katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz.”

Üyelerimize seslenen Arslan, “Hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Kamu çalışanları olarak kamuya, yani insanlığa hizmet ediyor, aynı zamanda çoluk-çocuğunuzun nafakasını kazanıyorsunuz. Aldığımız ücretin karşılığı olarak daha çok çalışıp daha çok kazanacak, daha çok hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı Nihat Çiftçi de Belediye Başkanı olarak işçilerin can güvenliğini ve alınteri ücretlerini zamanında ödemeyi öncelediklerini söyledi.

Çiftçi, “Taşeron döneminde, şirketlere önce işçinin hakkının ödenmesini şart koymuş ve bunu takip etmiştik. İşçilerimizin can güvenliğini önemsedik. Peygamberler şehrine alnımızın teriyle hizmet ediyor ve geleceğimizi inşa ediyoruz” dedi.

Ücret ve Sosyal Haklarda Yüzde 15 Artış Sağlandı

2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin ücretlerinde sosyal yardımlarla beraber toplam yüzde 15 oranında artış sağlandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Nisan 2018 15:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu