ARSLAN, ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

13 Nisan 2018 14:24, Haberler


ARSLAN, ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Nisan 2018 tarihinde Antalya ilinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen 2. Dönem toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Toplu iş sözleşmesi törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı M. Talha Kandil, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Bu Toplu İş Sözleşmesini Takdire Şayan Bir Sözleşme Olarak Görüyoruz”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 2. dönem toplu iş sözleşmesinin müzakereyle tamamlandığını belirterek, toplu iş sözleşmesinin uzlaşıyla imzalanmasını önemsediklerini söyledi.

“Dengeyi Tutturmak Durumundayız”

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığını ve ücretler arasındaki farkların azaldığını belirten Arslan, zaman içerisinde mevcut farkların da kapatılacağını söyledi.

Arslan, “Sözleşmelerimizde dengeyi tutturmak durumundayız. Dengeyi işveren lehine bozarsak belediyenin ekonomisini, işçi lehine bozarsak iş barışı bozulur” dedi.

Başarılı bir toplu iş sözleşmesinin 3 kriteri bulunduğu ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Birinci kriter, iş güvencesini sağlamasıdır. İkinci kriter toplu iş sözleşmesi hükümlerinin zamanında uygulanmasıdır. Üçüncü kriter iş barışının sağlanmasıdır. Bu sözleşmemiz bu üç unsuru da sağlamaktadır. Biz Menderes Türel ile bunları yakaladık. Sayın Türel döneminde düşünce farklılığı ve siyasi anlayışından dolayı kimse işinden ayrılmak zorunda kalmamıştır. Bu toplu iş sözleşmesini takdire şayan bir sözleşme olarak görüyoruz. Ücret artışlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir noktadayız.”

Konuşmasında taşeron sorununa da değinen Arslan, “Taşeron meselesini çözerek Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformuna imza attık. 1 milyona yakın arkadaşımız kamunun, yerel yönetimlerin, özel idarelerin çalışanı oldu. Kamuda KİT’ler dahil 170 bin kadrolu işçi vardı. Şimdi bu sayı 5 katına çıkmış oldu. Eksiklikler var ama fotoğrafın tamamına baktığımızda bu büyük bir reformdur. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Taşeron meselesinin çözümü küresel kapitalizme karşı büyük bir meydan okumadır” şeklinde konuştu.

“Antalya Bir Dünya Kenti Olmayı Hak Etmektedir”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte sıkıntılı dönemler yaşadığını hatırlatan Arslan, “Buraya hizmet etmek bir dünya kentine hizmet etmek kadar önemlidir. Antalya bir dünya kenti olmayı hak etmektedir. Bu şehrin dünya ile rekabet edecek noktaya taşınması ve geleceğe hazırlanması noktasında elimizden gelen çabayı birlikte göstereceğiz. Menderes Türel’in çabalarını görüyor ve destekliyoruz. Menderes Türel’in ne anlama geldiğini ve onun Antalya için ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz” dedi.

Türkiye’nin yakaladığı başarının bir kısım krizlerle sekteye uğratılmaya çalışıldığını vurgulayan Arslan, “Türkiye 2013’ten beri bir çatışmanın, bir krizin içine çekilmeye çalışılıyor.  Biz işte böyle bir ortamda uzlaşıyla sözleşme imzalayarak dünyaya güçlü bir mesaj veriyoruz” dedi.

Arslan, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederek, katılımcıların Miraç Kandili’ni de kutladı.

“İşçisine En Yüksek Ücreti Ödeyen Belediyeyiz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Toplu iş sözleşmesini bugünü değil, yarını düşünerek imzalıyoruz. Sözleşmelerimizde belediyenin kaynakları da işçilerimizin hakları da en iyi şekilde gözetiliyor” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, işçi ücretlerinde diğer belediyelerini geçen bir büyükşehir belediyesi olduklarını belirten Türel, “Şu anda 30 büyükşehir arasında işçisine en yüksek ücreti ödeyen belediyeyiz. Bizim ortalama yevmiyemiz 150, en yüksek de 240 liradır. Bu rakamlar diğer belediyelerde 100 ila 120 TL arasında değişmektedir. Böylelikle çalışanımızı enflasyona ezdirmemiş oluyoruz. Bu bizim çalışanımıza sevgimizin ve saygımızın bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Ülkemizde sendikacılığın ücret sendikacılığıyla sınırlı kaldığını ifade eden Türel, HAK-İŞ’in bu noktada farklı bir yerde durduğunu belirterek, HAK-İŞ’le el ele vererek işçimize destek verebiliriz, sizlere birlikte güzel imkanlar sunabiliriz” dedi.

HAK-İŞ Antalya İl Başkanı M. Talha Kandil de konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etti.

13 Nisan 2018 14:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu