ARSLAN, KKTC KAMU-SEN GENEL KURULUNA KATILDI

05 Mayıs 2018 23:27, Haberler


ARSLAN, KKTC KAMU-SEN GENEL KURULUNA KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kamu-Sen 27. Olağan Genel Kuruluna katıldı.  

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, milletvekilleri ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve temsilcileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Mayıs 2018 tarihinde Lefkoşa Golden Tulip Hotel'de gerçekleştirilen KKTC Kamu-Sen Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. KKTC Kamu-Sen'in, Kıbrıs Türklerinin, geleceklerini belirleme iradesini gösterdiğinden bu yana faaliyette olduğunu belirterek, sendikanın bugüne kadarki tüm yetkililerini kutladı.

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan'ın da iki yıldır tüm zorlukların üstesinden gelerek sendikayı daha ileri noktalara taşıdığına işaret eden Arslan, Kamu-Sen’in HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 22 sendikadan birisi olduğunu söyledi.

Arslan, sendikalı yaşamın özel sektördeki önemine değinerek, gelecekte kamu çalışanının azaldığı, özel yapının büyüdüğü sistemin şimdiden gözlemlenebildiğini, bunun için çalışmak gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta çözüm olmaması halinde ayakta durabilecek bir yapı için tecrübelerini aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Arslan, "Çözümün anahtarı Kıbrıslı Türkler değil, AB ve Rumlardır. Çözüm olmaması halinde de yaşanacak zorlukların bilinciyle hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Atan da Kamu-Sen’in, her zaman hükümetlerle çalışanlar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirterek, sadece çalışanların çıkarına değil, hükümetlerin de yapacağı çalışmalara katkı yaptıklarına işaret etti.

Atan, sendikanın Kıbrıs konusunda iki toplumlu, siyaseten eşit, azınlığı kabul etmeyen, ana vatanın garantörlüğünde bir konfederasyon şeklini benimsediğini vurguladı.

Ülkede ekonomik sorunlar olduğuna dikkati çeken Atan, döviz krizinin hem çalışanların hem de halkın belini büktüğünü, hükümetin ise konuyla ilgili girişimde bulunamadığını savundu.

Atan, yasalar konusundaki sıkıntıların da sendikalardan yeterince katkı ve destek alınmaması nedeniyle ortaya çıktığı görüşünü dile getirerek, "Hükümet edenlerden ricamızdır. Lütfen, bu yasalarla ilgili bizlerden de katkı alarak konunun üzerine gidilsin" çağrısında bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2018 23:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu