ARSLAN, TUNUS’TA

12 Mayıs 2018 12:00, Haberler


ARSLAN, TUNUS’TA


Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Yönetim Kurulu toplantısı, 12 Mayıs 2018 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında Tunus’ta gerçekleştirildi.

Arslan, Tunus Havaalanında çiçeklerle karşılandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Tunus’ta gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantıya Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da katıldı.

Filistin Başbakanı İsmail Haniyye sinevizyon yöntemiyle toplantıya bağlanarak Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü.

Başbakan Haniyye, Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ve birlikten beklentilerini dile getirdi.

Haniyye, Arslan ile konuşmasında, ABD’nin Büyükelçiğini taşıma kararının Filistin’in ve Kudüs’ün geleceğini engellemek, Kudüs’ün kimliğini ortadan kaldırmak ve Filistinlilerin tekrar yurtlarına dönüş haklarını engellemek için alınmış bir karar olduğunu söyledi. 

Trump’ın Kudüs kararına net bir şekilde karşı çıktıklarını ilan eden Haniyye, bu karara karşı uzun nefesli bir yürüyüş ve mücadele içerisinde olduklarını, bunun karşılığında her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını vurguladı.

Haniyye, “ ‘İşgale Karşı direniş ve Filistin Birliği’ sloganıyla yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Başlattığımız yürüyüş ve eylemlere birliğin ve herkesin destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin Başbakanı Haniyye’nin sinevizyon aracılığıyla toplantıya katılarak görüşlerini bildirdikleri için teşekkürlerini iletti.

Arslan, “İşgalci ve İsrail ve ABD’ye karşı verdiğiniz mücadelenizi kutluyor, bu konudaki görüşlerinizi paylaşıyor, sizinle beraber olduğumuzu belirtiyoruz. Tüm gücümüzle hepimiz, sendikalar olarak Filistin davasına destek vermeye devam edeceğiz. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

Toplantının sonunda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin III. Toplantısı’nın “Kudüs İçin Hep Birlikte” sloganıyla Kasım ayında Sudan’ın Başkenti Hartum’da yapılmasına karar verildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mayıs 2018 12:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu