ARSLAN’DAN KUDÜS KONUSUNDA DAHA FAZLA MÜCADELE DAVETİ

15 Mayıs 2018 13:31, Haberler


ARSLAN’DAN KUDÜS KONUSUNDA DAHA FAZLA MÜCADELE DAVETİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Mayıs 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın yeni hizmet binası açılışına katıldı. 

Açılış programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile Öz Sağlık-İş Sendikası mensupları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, kurdele kesiminin ardından yeni hizmet binası kullanıma açıldı.

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileğinde bulundu.

“Öz Sağlık-İş Kendi İş Kolunun En Büyük Sendikasıdır”

Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikamız kuruluşunun üzerinden 4 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen sağlık iş kolunun en büyük sendikası olma başarısını göstermiştir. Öz Sağlık-İş, sadece sağlık iş kolundaki emekçiler için değil HAK-İŞ için de önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu sendikada mücadele eden kardeşlerimiz HAK-İŞ’e hayatlarını adamışlardır” dedi. 

Öz Sağlık-İş Sendikasının hedefinin sağlık iş kolundaki bütün işçileri örgütlemek olduğunu belirten Arslan, “Sağlık sektöründe çalışanların her birisiyle mutlaka ünsiyet kurmamız gerekiyor. Onlarla göz göze yüz yüze gelmemiz gerekiyor. Onları HAK-İŞ davasına ve Öz Sağlık-İş davasına inandırmamız gerekiyor. Bütün sağlık çalışanlarını bu mücadeleye katmamız gerekiyor. Sadece kamuda değil özel sektörde de Öz Sağlık-İş sendikasını var edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kudüs’ü İşgal Edebilirsiniz Asla Teslim Alamayacaksınız”

Ramazan ayına hayırlı bir başlangıç yapmak isterken önemli bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef dün hepimizi derinden üzen Filistinli kardeşlerimize yapılan silahlı saldırılar sonucunda 60’a yakın kardeşimizi şehit verdik. Kadın, çocuk, yaşlı demeden Siyonist İsrail Devleti katliamlarını zirveye taşıdı. Bize düşen oturup ağlamak değil, sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Elimizden gelen bütün gücümüzü kullanarak bu oldu-bittiye karşı millet olarak, ümmet olarak ve insanlık olarak karşı duruş sergilemektir. Kudüs, İstanbul’dan ve Ankara’dan farklı değildir. Kudüs, tarih boyunca hep bu tür işgallere maruz kalmıştır. Kudüs halkı bugün yaşanan olaylardan çok daha ağırlarını yaşadı. Tarihte Kudüs tamamen yakılıp, yıkıldı. Ama asla teslim olmadı. Bugün de Kudüs’ü işgal edenler ve Kudüs’te kendi elçiliklerini kuranlar şunu bilsinler ki; Kudüs’ü işgal edebilirsiniz ama Kudüs’ü asla teslim alamayacaksınız. Çünkü Kudüs’ün koruyucusu Allah’tır. Biz Kudüs’ün teslim alınamayacağını ve Kudüs’e sahip çıkılacağını biliyoruz. Esas olan bizim bu konuda ne yaptığımızdır. Kudüs er geç, bağımsız ve özgür Filistin Devletinin başkenti olarak yerini alacaktır. Ama bu konuda biz ne yapacağız. Biz onun hesabını ve cevabını vermek durumundayız. Onun için HAK-İŞ olarak sendikacılığımız, ülkemizdeki sorumluluğumuz neyse Kudüs’le ilgili sorumluluğumuzu da bunlardan farklı görmüyoruz. Bütün sendikamızın mensuplarından ve bütün üyelerimizden Filistin ve Kudüs konusunda daha fazla duyarlılık içinde olmalarını istiyorum. Ellerinde sadece taş ve sopalar olan insanlara gerçek mermilerle acımadan ateş eden İsrail devletinin mensuplarına artık dur deme zamanıdır. Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar adaletin ve hakkın galip geleceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur.”

“Kudüs Sadece Müslümanların Değil, 3 Din Mensuplarının Ortak Sorunudur”

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak 12 Mayıs’ta Tunus’ta dünyanın değişik bölgelerinden gelen sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla büyük bir organizasyon gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, “Tunus’taki toplantımızın önemli katılımcılarından birisi de Lübnan’daki en büyük konfederasyon olan Hristiyan konfederasyonunun başkanı oldu. Dolayısıyla bu mesele sadece Müslümanların değil, 3 din mensuplarının da ortak sorunudur. O nedenle bu sorunu sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için çözülmesi gereken bir sorun olarak ortaya koyuyoruz ve bunun için mücadele etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Filistin ve Kudüs Konusunda Daha Fazla Mücadele Etmeye Davet Ediyorum”

Arslan, “Devletimizin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, bütün siyasi partilerimizin, parlamentomuzun ve sivil toplum örgütlerinin hiçbir konuda bu kadar geniş bir mutabakat sağladığını görmedim. Bu bizim için sevindirici ve aynı zamanda milletimiz için gurur verici bir durumdur. Bunu daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Buradan bütün sivil toplum örgütlerini, sendikaları, meslek kuruluşlarını, Türkiye’deki bütün sorumlu vatandaşlarımızı Filistin ve Kudüs konusunda daha fazla mücadele etmeye davet ediyorum” dedi.

“HAK-İŞ’te Kudüs Komitesi Oluşturacağız”

HAK-İŞ’te en kısa zamanda Kudüs komitesi oluşturacakları müjdesini veren Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Konfederasyonumuzda en kısa zamanda bir Kudüs komitesi oluşturarak bu komitenin sürekli yeni faaliyetler ve çalışmalar gerçekleştirmesi için çaba sarf edeceğiz. Üzerimizdeki sorumluluk bir insan olarak, bir mümin olarak, bir sendikacı, bir sivil toplum örgütü olarak ve ülkesini, milletini, değerlerini, savunan bir kuruluş olarak, HAK-İŞ olarak başkasıyla kıyaslanamayacak kadar büyük sorumluluklarımız var. HAK-İŞ olarak bu konuda faaliyetlerimiz var. Bütün şubelerimizde ve HAK-İŞ İl Başkanlıklarımızda yaptığımız bir şey var. Hepsinde Kudüs’e kaç km uzaklıkta olduğumuzu belirten ifadeler var. Aslında bu Kudüs hatırlatması, bir Mescidi Aksa hatırlatması, bir Filistin hatırlatmasıdır. Onun için bunu daha fazla geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için bize düşen birlikte mücadele etmektir. Biz 2 tane çalışma yapacağız. Ülke içinde sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek örgütlerini davet ederek bir çatı altında bu konunun mücadelesini başlatacağız. Bir de uluslararası bütün kuruluşlara bu konuda duyarlı olmaları için hemen harekete geçerek çeşitli yazılarla talepte bulunacağız. Basına ve medyaya bu konuda sık sık haber vereceğiz. Bu konuyu canlı ve diri tutmaya çalışacağız. Biz bu konuda çaba sarf edeceğiz, mücadele edeceğiz. Cenabı Hak da bunun karşılığını mutlaka verecektir.”

“Kudüs Her Zaman Filistin’in Başkentidir”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sendikamız 2014 yılında kurularak kendi iş kolunda zirveye ulaşmış bir sendikadır. 29 bin üyemizle bugün sağlık ve sosyal işler kolunda faaliyet gösteren sendikalar arasında birinci sırada bulunuyoruz. Bugün Ramazan ayının başlangıcı olması nedeniyle önemli bir günde açılışımızı yapıyoruz. Ama hüzünlü bir gün de yaşıyoruz. İsrail’in Kudüs’te yaptığı katliam sonucu şehit olan 55 kardeşimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Kudüs her zaman Filistin’in başkentidir. Biz bunu böyle kabul ediyoruz. Türkiye’nin Kudüs’te yaşananlardan dolayı 3 günlük yas kararını hayırlı olarak görüyoruz. İnşallah Kudüs her zaman Müslümanların ve Filistinlilerin başkenti olarak kalacaktır” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2018 13:31, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu