HAK-İŞ, İSRAİL VE ABD’Yİ PROTESTO ETTİ

17 Mayıs 2018 13:43, Haberler


HAK-İŞ, İSRAİL VE ABD’Yİ PROTESTO ETTİ

HEPİMİZ YASTAYIZ, KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ


HAK-İŞ, ABD’nin Telaviv elçiliğini Kudüs’e taşımasını ve sonrasında İsrail’in sivil Filistinlilere yönelik vahşi saldırısını İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önünde yaptığı basın açıklamalarıyla protesto etti. Terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek ve mazlum Filistinlilere destek vermek için eylem yaptıklarını belirten Arslan, “Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmak için buradayız. İsrail’in ve işbirlikçisi ABD’nin Filistin’de yaptığı katliamları kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz, yeise düşmesinler, vazgeçmesinler direnişe ve mücadeleye devam etsinler. Biz onlarla beraberiz ve mutlaka kazanacağız. Zafer bizimdir” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce HAK-İŞ üyesi 17 Mayıs 2018 tarihinde İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek ve mazlum Filistinlilere destek vermek amacıyla “Hepimiz Yastayız, Kudüs İçin Ayaktayız” sloganıyla İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önünde buluştu. 

Eylemde “Müslüman Uyuma, Kardeşine Sahip Çık”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “Kudüs’e Selam Direnişe Devam”, “Katil İsrail Hesap Verecek” sloganları atıldı.



Arslan: “Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma içindeyiz”

İsrail ve ABD elçilikleri önünde yaptığı açıklamalarda, protesto eylemini, terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek ve mazlum Filistinlilere destek vermek için yaptıklarını belirten Arslan, “Filistin ve Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olmak için buradayız. İsrail’in ve işbirlikçisi ABD’nin Filistin’de yaptığı katliamları kınıyoruz. Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz, yeise düşmesinler, vazgeçmesinler direnişe ve mücadeleye devam etsinler. Biz onlarla beraberiz ve mutlaka kazanacağız. Zafer bizimdir” dedi.

“ABD’nin Büyükelçiliği Kudüs’e taşıması provokasyondur”

ABD’nin, Tel Aviv Büyükelçiliğini Büyük Felaketin yıldönümünde Kudüs’e taşıma kararını bir provokasyon olarak değerlendiren Arslan, şunları kaydetti: 

“Bu davranış uluslararası topluma meydan okumadır. Ey Amerika! Sen elçiliğini Kudüs’e taşıyabilirsin, ama bizler bu kararı asla kabul etmeyeceğiz, sizi orada meşru görmeyeceğiz. Filistin’i işgal edebilirsiniz, zaaflarımızdan yararlanabilirsiniz, Filistin’e hükmedebilirsiniz, ama asla Filistin’i ve Kudüs’ü teslim alamayacaksınız. Filistin bağımsız oluncaya kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“Filistin mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz”

HAK-İŞ’in aynı zamanda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin başkanlığını yürüttüğünü de hatırlatan Arslan, hem birlik hem de HAK-İŞ olarak Filistin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini kaydetti.

HAK-İŞ’in Filistin davasını her zaman savunduğunu ve başkenti Kudüs merkezli bir Filistin devleti kurulana kadar Filistinlilerle dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in 700 bin üyesiyle, Kudüs merkezli bir Filistin devleti için katkı vermeye devam edeceğini söyledi.

Arslan’dan, uluslararası örgütlere çağrı

Arslan, İsrail’in terör, baskı, adaletsizlik, zulüm ve yaptığı soykırıma karşı bütün insanlığı duyarlı olmaya davet etti. 

İsrail’in 70 yıl önce Filistin topraklarına bir hançer gibi saplandığını belirten Arslan, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Avrupa Birliği, Afrika Birliği, Arap Birliği ve diğer uluslararası örgütlerin İsrail’in katliamlarına sessiz kalmaması için çağrı yapıyoruz. HAK-İŞ olarak üyesi olduğumuz Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ve Avrupa-Asya PanAvrupa’nın yetkililerine çağrımızı buradan yeniliyoruz. Onları, İsrail’den hesap sorulması için girişimde bulunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bugünden itibaren her platformda ilk gündemimiz Filistin olacak” 

Gerçekleştirilmekte olan eylemin HAK-İŞ için bir milat olduğu belirten Arslan, “Bugünden itibaren her platformda ilk gündemimiz Filistin olacaktır. Bunu bütün imkanlarımızı kullanarak diğer sivil toplum örgütleriyle beraber yapmaya çalışacağız. 

“Karanlık ne kadar çökmüşse biliniz ki zafer yakındır”

Arslan, İsraillilerin ortaya koyduğu 70 yıllık mücadelenin başarıya ulaşması için yeni bir aşamaya geçildiğine işaret etti. Arslan, “Katliamlar, zulümler ne kadar artmışsa, karanlık ne kadar çökmüşse biliniz ki zafer yakındır. İsrail’in saldırılarına devam etmesi, ABD’nin buna sessiz kalması ve bütün dünyaya küstahça meydan okuması sonlarının geldiğini göstermektedir” dedi.

"Filistin meselesi tüm dünyanın sorunudur"

Filistin meselesinin sadece Müslümanların, Arapların sorunu olmadığını, bütün insanlığın sorunu olduğunu belirten Arslan, Filistinlilere “Sakın mahsun olmayın, sakın ümitsizliğe kapılmayın, sakın endişeye kapılmayın sizinle beraberiz. Sadece Türkiye değil, sadece İslam dünyası değil, bütün insanlık sizinle beraberdir. Zafer yakındır, zafer inananlarındır” diye seslendi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından yapılan açıklama sonrasında, İsrail Büyükelçiliği Rezidansı ile ABD Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakıldı.

Arslan, Eylem Öncesinde HAK-İŞ Teşkilatını topladı

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İsrail ve ABD Büyükelçilikleri önündeki eylem öncesinde HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Arslan, “400 yıllık bir tarihin bize verdiği sorumluluk var. Hem İslami olarak hem de tarihi olarak sorumluluğumuz var. Mescid-i Aksa bizim temel sorunlarımızdan birisidir. Bir şeyler yapmak durumundayız, sorumlu davranmak zorundayız. Onların acılarına ortak olmalı, acılarını paylaşmalıyız. Başkasının ne yapıp yapmadığına bakmadan kendi üzerimize düşeni yapmak durumundayız” dedi. 


17 Mayıs 2018 13:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu