ARSLAN, ATİNA’DA GSEE’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI

21 Mayıs 2018 16:12, Haberler


ARSLAN, ATİNA’DA GSEE’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan 21 Mayıs 2018 tarihinde Yunanistan Sendikalar Konfederasyonu (GSEE) 100. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İşin Geleceği: Sendika Perspektifi Anma Konferansı”na katıldı. 

Arslan, Atina temasları kapsamında Yunanistan Sendikalar Konfederasyonu (GSEE) Başkanı Yannis Panagopoulos ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Arslan ile Panagopoulos’un görüşmesinde, göçmenler konusu başta olmak üzere iki ülke arasında işbirliğinin artırılarak çeşitli konularda ilişkilerin daha da geliştirilebileceği ifade edildi.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasında sendikal ilişkilerin geliştirilebileceği, bu konuda iki ülkenin de buna katkı ve destek vereceği, Türkiye ve Yunanistan’ı yakından ilgilendiren birçok konuda işbirliği yapılabileceği kaydedildi. 

Görüşme sonucunda iki ülke sendikaları arasında sürekli çalışabilecek bir platform oluşturulması konusunda görüş birliğine varılarak, bu konunun Yunanistan ve Türk tarafındaki sendikalara iletilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

GSEE Başkanı Yannis Panagopoulos, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın GSEE’nin 100. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine ve ‘İşin Geleceği: Sendika Perspektifi Anma Konferansı’na katılımından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, bu katılımın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Yunanistan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Yannis Panagopoulos, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve sendikalar arasındaki işbirliğinin devam etmesi için birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizdiler.

Arslan, konferansta Azerbaycan, Arnavutluk, İtalya, Bulgaristan, Almanya’dan gelen konfederasyon başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulundu. 

Arslan ayrıca Yunanistan’da bulunan Türkiye Büyükelçiliğine de bir ziyarette bulunarak Türk-Yunan sivil toplum örgütlerinin çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mayıs 2018 16:12, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu